Foto: pumaamravec
Jednoduché brownies prerobené na tortu s plnou čokoládovou chuťou, ktorá rozveselí každe dieťa hneď na prvý pohľad, efekt zaručený. ;) Môj malý brat má Zobraziť celý popisJednoduché brownies prerobené na tortu s plnou čokoládovou chuťou, ktorá rozveselí každe dieťa hneď na prvý pohľad, efekt zaručený. ;) Môj malý brat má veľmi rád opice a tak som hľadala na internete tipy ako ozdobiť tortu, tak aby to bolo jedlé, zároveň nie gýčové a trochu srandovné, toto sa mu naozaj veľmi páčilo. :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
300 g |
|
230 g |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
200 g |
|
80 g |
|
2 ČL |
|
Poleva: | |
110 g (Philadephia, jogurtová lučina, jogurotová Nattié od Milsy) |
|
5 PL |
|
150 g |
|
Na opičiu tvár: | |
65-75 g |
|
na oči, úsmev, nos |
|
Postup
-
1
Horkú čokoládu rozpustíme spolu s máslom vo vodnom kúpeli a necháme trochu chladiť, ale nie stuhnúť.
- 2
Vajcia vymiešame s cukrom, aspoň tak aby sa ich objem zdojnásobil. Pridáme múku, kypriaci prášok a kakao a poriadne zmiešame. Do tejto zmesi potom nalejeme vlažnú zmes čokolády a masla.
- 3
Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej tortovej formy a pečieme pri 160°C 30-35 minút.
- 4
Na polevu si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s mliekom, necháme trochu vychladnút a potom zmiešame s krémovým syrom. Natrieme na vychladenú tortu.
- 5
Na polevou potretú tortu začneme ukladať chocapic navrch aj po bokoch torty a vytvoríme opičiu hlavu. Potom trochu granko sirupu prelejeme do šáčku a odstrihneme malý trojuholníček a vytvoríme oči, nos a úsmev. Skúšala som to už aj priamo z Granko sirupovej flašky, ale prúd bol príliš veľký a nedalo sa dobre vytvoriť úsmev ani nos. Tortu necháme chladiť minimálne 6 hodín v chladničke a zároveň, chopacic trochu zmäkne a bude sa ľahšie krájať aj jesť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)