Opičia čoko-brownies torta

pumaamravec - fotkapumaamravec, 5. augusta 2011

Jednoduché brownies prerobené na tortu s plnou čokoládovou chuťou, ktorá rozveselí každe dieťa hneď na prvý pohľad, efekt zaručený. ;) Môj malý brat má Zobraziť celý popisJednoduché brownies prerobené na tortu s plnou čokoládovou chuťou, ktorá rozveselí každe dieťa hneď na prvý pohľad, efekt zaručený. ;) Môj malý brat má veľmi rád opice a tak som hľadala na internete tipy ako ozdobiť tortu, tak aby to bolo jedlé, zároveň nie gýčové a trochu srandovné, toto sa mu naozaj veľmi páčilo. :)

12
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
230 g
4 ks
3 PL
200 g
80 g
2 ČL
Poleva:
110 g (Philadephia, jogurtová lučina, jogurotová Nattié od Milsy)
5 PL
150 g
Na opičiu tvár:
65-75 g
 na oči, úsmev, nos




Postup

  1. 1

    Horkú čokoládu rozpustíme spolu s máslom vo vodnom kúpeli a necháme trochu chladiť, ale nie stuhnúť.

  2. 2

    Vajcia vymiešame s cukrom, aspoň tak aby sa ich objem zdojnásobil. Pridáme múku, kypriaci prášok a kakao a poriadne zmiešame. Do tejto zmesi potom nalejeme vlažnú zmes čokolády a masla.

  3. 3

    Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej tortovej formy a pečieme pri 160°C 30-35 minút.

  4. 4

    Na polevu si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s mliekom, necháme trochu vychladnút a potom zmiešame s krémovým syrom. Natrieme na vychladenú tortu.

  5. 5

    Na polevou potretú tortu začneme ukladať chocapic navrch aj po bokoch torty a vytvoríme opičiu hlavu. Potom trochu granko sirupu prelejeme do šáčku a odstrihneme malý trojuholníček a vytvoríme oči, nos a úsmev. Skúšala som to už aj priamo z Granko sirupovej flašky, ale prúd bol príliš veľký a nedalo sa dobre vytvoriť úsmev ani nos. Tortu necháme chladiť minimálne 6 hodín v chladničke a zároveň, chopacic trochu zmäkne a bude sa ľahšie krájať aj jesť:)

Diskusia k receptu

3sandra3
krásna opičia torta.... takže upečený korpus nepredelíme na dve časti, ostáva vcelku , však
3sandra3
to vyskúšam, lebo sa mi páči,,, zabudla som dodať,,, a ukladám si do kk
pumaamravec
@3sandra3 ano korpus ostáva v celku, vlastne je to bežné brownies urobené v okrúhlej tortovej forme a dozdobené na opicu;)
hubarka35
krásna a jednoduchá tortička a samá čokoláda-mnam....idem mlsat dačo..
3sandra3
fakt sa mi to veľmi páči,, upečiem mojej neteri ,,, no čože, že bude mať 15 rokov,,, nemôže mať opičiu tortičku? aspoň sa bude dobre rehotať
hubata
Pekná tortička, páči sa mi že všetko je na nej jedlé aj pre malé deti nielen pre 14 ročnú slečnu. Ukladám si ju, lebo je prirodzená
evusik
tak tomuto sa musí potešiť každé dieťa, ale aj ja by som si dala povedať :-)))
zdezda
aké milé :-), brat sa určite potešil a mal čokoládu aj na brade, však?
marienka44
Pumaamravec ,mila torticka.Zaujala ma poleva so syrom. Ten syr je aj citit v poleve? Este som sa nestretla s granko sirupom. Kde to dostat? Aky ma priemer tortova forma? Pytam sa preto, ze mam aj formu s malym primerom do 20 cm. Mohla by som ju upiect pripadne v nej.
pumaamravec
@marienka44 ten syr tam chuti dobre, ale treba pouzit jeden z menovanych;) Potom to chuťou pripomína trochu čokoládový pribináčik;) Formu som pouzila 22 cm ale mozes pouzit aj mensiu, aspoň budes mat vyssi korpus;) A Grank sirup dostat bezne kupit naprikald v Bille, Tescu, Hypernove... vyzera takto:





:)
gubics
Samé dobré nápady, len kto ich má stíhať zrealizovať. Aj dnes som doniesla zo záhrady košík broskýň a bedňu uhoriek, takže na zajtra už mám o "zábavu" postarané, len aby som to všetko stihla spracoať, a od pondelka ma čaká pokračovanie. Ono to všetko musí zrieť naraz.
mamatata2
Super, pripájam sa k chváliacim varecháčom a určite urobím pre vnúčatá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia