Opičia čoko-brownies torta

Autor receptu: pumaamravec

Jednoduché brownies prerobené na tortu s plnou čokoládovou chuťou, ktorá rozveselí každe dieťa hneď na prvý pohľad, efekt zaručený. ;) Môj malý brat má veľmi rád opice a tak som hľadala na internete tipy ako ozdobiť tortu, tak aby to bolo jedlé, zároveň nie gýčové a trochu srandovné, toto sa mu naozaj veľmi páčilo. :)

12
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Horkú čokoládu rozpustíme spolu s máslom vo vodnom kúpeli a necháme trochu chladiť, ale nie stuhnúť.
  2. Vajcia vymiešame s cukrom, aspoň tak aby sa ich objem zdojnásobil. Pridáme múku, kypriaci prášok a kakao a poriadne zmiešame. Do tejto zmesi potom nalejeme vlažnú zmes čokolády a masla.
  3. Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej tortovej formy a pečieme pri 160°C 30-35 minút.
  4. Na polevu si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s mliekom, necháme trochu vychladnút a potom zmiešame s krémovým syrom. Natrieme na vychladenú tortu.
  5. Na polevou potretú tortu začneme ukladať chocapic navrch aj po bokoch torty a vytvoríme opičiu hlavu. Potom trochu granko sirupu prelejeme do šáčku a odstrihneme malý trojuholníček a vytvoríme oči, nos a úsmev. Skúšala som to už aj priamo z Granko sirupovej flašky, ale prúd bol príliš veľký a nedalo sa dobre vytvoriť úsmev ani nos. Tortu necháme chladiť minimálne 6 hodín v chladničke a zároveň, chopacic trochu zmäkne a bude sa ľahšie krájať aj jesť:)