Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka
potvrdzuje pravidlo“! Videl som jednu, na ktorej propagádor „vyvreskujúci ako český
kolotočiar“ predvádzal novú keramickú panvicu. Keď omeletku z jedného vajíčka,
upečenú na „suchej“ panvici, doslova „sfúkol“ na tanier, povedal som si: „tak toto musím
mať“! Vajíčko nie je problém. Paprikové „srdiečka“ mám v chladničke často, lebo som
„lečový“! Momentálny nápad som hneď zrealizoval. Neľutujem! Chutilo, s pochvalou!
1 porcia |
7 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- okrem dvoch panvíc a kuchyňskej plastovej „podberačky“ som toho naozej veľa nepotreboval
- na panvicu № 1 som nalial PL rastlinného oleja a do „priesvitna“ na ňom orestoval pokrájanú šalotku, ale aj s červenou cibuľou či s jarnou cibuľkou aj s „pierkami“ je to dobrota
- medzitým som na plátky pokrájal 5 jadrovníkov („srdiečok“) zo zelených paprík,
- pridal ich k orestovanej šalotke, spolu s PL masla, jemne premiešal a toto voňavé „dueto“ krátko porestoval do „podnapita“
- v pomocnom hrnčeku som „rozkvedlal“ vajíčko (aha ho … a boli v ňom dva žĺtky) so štipkou soli
- orestované jadrovníky som dochutil soľou a čerstvo „oeMČeKoval“
- na panvici № 2 (to je tá nová keramická „OrGREENiC“) som bez tuku upiekol (bez obracania) ľahkú omeletu z jedného vajíčka
- uložil ju na servírovací plytký tanier; na ½ uložil orestované jadrovníky,
- preložil na „trojuholník“, ozdobil lístkom zeleru a ponúkol na maškrtenie, s očakávaním pochvaly; dočkal som sa!!!