Obaľované rezne fotorecept

zdenula - fotkazdenula, 16. decembra 2012
Obaľované rezne (fotorecept)
Foto: zdenula

Všetci iste poznáme obaľované rezne, a mnoho z vás ich vie aj pripraviť, no pre tých neskúsenejších pridávam aj recept. :-) Predom sa ospravedlňujem Zobraziť celý popisVšetci iste poznáme obaľované rezne, a mnoho z vás ich vie aj pripraviť, no pre tých neskúsenejších pridávam aj recept. :-) Predom sa ospravedlňujem za kvalitu fotiek! No vtedy som ešte nemala kvalitnejší mobil, a takto ten "zázrak" fotil. :-))

30 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
2 ks
1 hrnček
1 PL
2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mlieko, múku, 2 vajíčka a hlboký tanier.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka si rozbijeme do taniera - samozrejme bez škrupiniek. :-)) A vidličkou alebo metličkou ich rozhabarkujeme. Pridáme 1lyžičku soli (aj menej).

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1 hrnček mlieka pridáme do vajíčok a zamiešame.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    1 šálku múky pridáme do vajíčok s mliekom, a metličkou alebo lyžičkou rozhabarkujeme tak, aby tam neboli hrudky.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takúto farbu by malo mať hotové cestíčko na rezne.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si už vyklepané a narezané rezne (ja som použila kuracie) a tanier s múkou. Rezne si môžeme posoliť.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zoberieme si jeden kurací rezník a "obalíme" ho v múke z každej strany.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz zoberieme tento rezník obalený v múke, a prenesieme do taniera z cestíčkom ktoré sme si pripravili predtým (postup vyššie). Aj v tomto cestíčku ho obalíme z každej strany.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na panvicu dáme olej (približne 1 polievková lyžica) a panvicu s olejom zohrejeme - ja som náš sporák nastavila na 7. :-) Panvicu necháme zohrievať približne 5minút.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dáme rezník na panvicu, a každú stranu smažíme približne 3-4 minúty.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Skúsenejší si môžu dať na panvicu smažiť naraz aj 3 rezníky. :-) No tým neskúsenejším odporúčam na začiatok len jeden. :-))

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotové ich dáme na nejaký tanierik, alebo do hlbšej nádobky, a môžeme zakryť.

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Po dosmažení sú rezníky pripravené na servírovanie. Dobrú chuť. :-)

    Obaľované rezne (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

dodo46
To teda čumím , ako neskúsená žienka. Na staré kolená sa dozvedám takéto novoty. Ale dal by som si hneď teraz bez roboty .
zdenula
@dodo46 - Prevažujú tu "žienky" , tak no. :-))) Som sa teraz nasmiala, vďaka za zdvihnutie nálady. :-))
mesiar50
Ano takto pripravene rezne sú chutné,takymto sposobom som robieval aj karfiol.U nas sa to volá aj
(obalovanie v cestícku)vdaka urcite si pomohla tym
ktory tuto techniku obalovania nepoznaju
1x albina
zdenula
@mesiar50 - áno, tiež sa to u nás tak nazýva :-) Dá sa to s rôznymi druhmi mäsa, a aj dokonca s karfiolom. :-)
gordonko
@zudenula ....nechcem kritizovať ,ale to asi nebude moc jedlé .... vieš ja ked to robím tak soľ pridám do vajíčok a aj rezne si nasolím .... SOľ nad zlato ....skústo
2010
Skus pridat prasok do peciva alebo suche kvasnice ochut to sol , korenie atd. zamiesaj a pockaj a -abraka dabra - stane sa zazrak aj z lacnej ryby ...



dodo46
@gordonko
toto je recept pre neskúsené žienky ! A neskúsené žienky na to neprídu.
Skúsené žienky sa nad takouto "novinkou" pousmejú /to už by mohol niekto vložiť recept na mastný chlieb s cibuľou/ a vyberajú si čo nepoznajú, ale dobre to vyzerá na fotke.
helica
my tomuto vyprážaniu v cestíčku hovoríme "parížske rezne" a moja mamina ich zvykla robiť z teľacieho mäsa. Ale samozrejme používam všetky druhy meska, včetne hovädzej roštenky ( kedysi aj z pravej sviečkovice), keď stála 40 Sk.- Výborne sa k nim hodí zemiakové pyré a hlávkový šalátik. Mňam, mňam
dodo46
Teraz neviem či je tá baba taká tvrdohlavá, alebo má pevnú vôľu ???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia