Obaľované rezne (fotorecept)
Autor receptu: zdenula
Všetci iste poznáme obaľované rezne, a mnoho z vás ich vie aj pripraviť, no pre tých neskúsenejších pridávam aj recept. :-) Predom sa ospravedlňujem za kvalitu fotiek! No vtedy som ešte nemala kvalitnejší mobil, a takto ten "zázrak" fotil. :-))
Postup
- Pripravíme si mlieko, múku, 2 vajíčka a hlboký tanier.
- Vajíčka si rozbijeme do taniera - samozrejme bez škrupiniek. :-)) A vidličkou alebo metličkou ich rozhabarkujeme. Pridáme 1lyžičku soli (aj menej).
- 1 hrnček mlieka pridáme do vajíčok a zamiešame.
- 1 šálku múky pridáme do vajíčok s mliekom, a metličkou alebo lyžičkou rozhabarkujeme tak, aby tam neboli hrudky.
- Takúto farbu by malo mať hotové cestíčko na rezne.
- Pripravíme si už vyklepané a narezané rezne (ja som použila kuracie) a tanier s múkou. Rezne si môžeme posoliť.
- Zoberieme si jeden kurací rezník a "obalíme" ho v múke z každej strany.
- Teraz zoberieme tento rezník obalený v múke, a prenesieme do taniera z cestíčkom ktoré sme si pripravili predtým (postup vyššie). Aj v tomto cestíčku ho obalíme z každej strany.
- Na panvicu dáme olej (približne 1 polievková lyžica) a panvicu s olejom zohrejeme - ja som náš sporák nastavila na 7. :-) Panvicu necháme zohrievať približne 5minút.
- Dáme rezník na panvicu, a každú stranu smažíme približne 3-4 minúty.
- Skúsenejší si môžu dať na panvicu smažiť naraz aj 3 rezníky. :-) No tým neskúsenejším odporúčam na začiatok len jeden. :-))
- Hotové ich dáme na nejaký tanierik, alebo do hlbšej nádobky, a môžeme zakryť.
- Po dosmažení sú rezníky pripravené na servírovanie. Dobrú chuť. :-)