Obaľované rezne (fotorecept)

Autor receptu: zdenula

Všetci iste poznáme obaľované rezne, a mnoho z vás ich vie aj pripraviť, no pre tých neskúsenejších pridávam aj recept. :-) Predom sa ospravedlňujem za kvalitu fotiek! No vtedy som ešte nemala kvalitnejší mobil, a takto ten "zázrak" fotil. :-))

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si mlieko, múku, 2 vajíčka a hlboký tanier.
  2. Vajíčka si rozbijeme do taniera - samozrejme bez škrupiniek. :-)) A vidličkou alebo metličkou ich rozhabarkujeme. Pridáme 1lyžičku soli (aj menej).
  3. 1 hrnček mlieka pridáme do vajíčok a zamiešame.
  4. 1 šálku múky pridáme do vajíčok s mliekom, a metličkou alebo lyžičkou rozhabarkujeme tak, aby tam neboli hrudky.
  5. Takúto farbu by malo mať hotové cestíčko na rezne.
  6. Pripravíme si už vyklepané a narezané rezne (ja som použila kuracie) a tanier s múkou. Rezne si môžeme posoliť.
  7. Zoberieme si jeden kurací rezník a "obalíme" ho v múke z každej strany.
  8. Teraz zoberieme tento rezník obalený v múke, a prenesieme do taniera z cestíčkom ktoré sme si pripravili predtým (postup vyššie). Aj v tomto cestíčku ho obalíme z každej strany.
  9. Na panvicu dáme olej (približne 1 polievková lyžica) a panvicu s olejom zohrejeme - ja som náš sporák nastavila na 7. :-) Panvicu necháme zohrievať približne 5minút.
  10. Dáme rezník na panvicu, a každú stranu smažíme približne 3-4 minúty.
  11. Skúsenejší si môžu dať na panvicu smažiť naraz aj 3 rezníky. :-) No tým neskúsenejším odporúčam na začiatok len jeden. :-))
  12. Hotové ich dáme na nejaký tanierik, alebo do hlbšej nádobky, a môžeme zakryť.
  13. Po dosmažení sú rezníky pripravené na servírovanie. Dobrú chuť. :-)