Foto: sonulienka
Už som aj ja začala pomaličky piecť na sviatky a tu je môj prvý recept. Postupne pridám aj ďalšie.
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
370 g |
|
120 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
150-200 g |
|
Na ozdobu: | |
1 sáčok (pripraviť podľa návodu na sáčku) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.:
-
2
Všetky suroviny na cesto dobre spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
-
3
Po 30 minútach cesto rozvaľkáme na 3-4 mm. a vykrajujeme srdiečka. Dáme piecť ak máte teplovzdušnú rúru ako ja tak na 165 stupňov tak asi na 5 minút. Treba sledovať aby neprihoreli. Keď máme všetky srdiečka upečené a vychladnuté pozliepame ich nutelou a poprášime trocha práškovým cukrom.
-
4
Teraz si pripravíme červenú želatínu presne podľa návodu. Keď ju máme hotovú ihneď ju vylejeme na plech kde sme si dali potravinársku fóliu. Želatínu dáme asi na 30-40 minút schladiť.
-
5
Keď máme želatínu stuhnutú vykrajujeme menšie srdiečka a kladieme na veľké pripravené pozliepané.
-
6
No a máme hotové.
-
7
Sú výborné odporúčam.
-
8
No a už mám hotové aj medovníčky tu je foto č.1
-
9
č.2 - nepratali sa mi do jednej krabice.
-
10
A ešte jeden obrázok - bezlepkové pre dcéru.
@chapona ani ja som to nechápala a dala len tak na pocukrované srdiečka a drží to. Ak sa aj trochu pohne keď budem dávať na tácku nevadí napravím.