Nugátové srdiečko (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Už som aj ja začala pomaličky piecť na sviatky a tu je môj prvý recept. Postupne pridám aj ďalšie.

60
porcií
60 minút
príprava
5 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.:
  2. Všetky suroviny na cesto dobre spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
  3. Po 30 minútach cesto rozvaľkáme na 3-4 mm. a vykrajujeme srdiečka. Dáme piecť ak máte teplovzdušnú rúru ako ja tak na 165 stupňov tak asi na 5 minút. Treba sledovať aby neprihoreli. Keď máme všetky srdiečka upečené a vychladnuté pozliepame ich nutelou a poprášime trocha práškovým cukrom.
  4. Teraz si pripravíme červenú želatínu presne podľa návodu. Keď ju máme hotovú ihneď ju vylejeme na plech kde sme si dali potravinársku fóliu. Želatínu dáme asi na 30-40 minút schladiť.
  5. Keď máme želatínu stuhnutú vykrajujeme menšie srdiečka a kladieme na veľké pripravené pozliepané.
  6. No a máme hotové.
  7. Sú výborné odporúčam.
  8. No a už mám hotové aj medovníčky tu je foto č.1
  9. č.2 - nepratali sa mi do jednej krabice.
  10. A ešte jeden obrázok - bezlepkové pre dcéru.