Foto: sedmoskaredka
Drobné pečivo s nugátovou plnkou.
30
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zo surovín zamiesime cesto, vyformujeme z neho šúľok a zabalíme ho do potravinovej fólie. Odložíme do chladu asi na hodinu. Nugát na plnku roztopíme a zmiešame s rumom. Z masy vyformujeme malé guľôčky, približne 30ks. Tie tiež odložíme stuhnúť do chladu.
-
2
Cesto nakrájame na krúžky hrubé asi centimeter. Na každé cesto položíme nugátovú guličku.
-
3
Cestom obalíme guľku nugátu. Výsledné guľky poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút.
-
4
Upečené kôpky polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme lieskovoorieškovým krokantom. Kto má rád oriešky, môže pridať trochu krokantu aj do plnky.
Diskusia k receptu