Nugátové kôpky

sedmoskaredka - fotkasedmoskaredka, 13. decembra 2013

Drobné pečivo s nugátovou plnkou.

30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
50 g
1 ks
125 g
175 g
Plnka:
100 g
1 PL
Poleva:




Postup

  1. 1

    Zo surovín zamiesime cesto, vyformujeme z neho šúľok a zabalíme ho do potravinovej fólie. Odložíme do chladu asi na hodinu. Nugát na plnku roztopíme a zmiešame s rumom. Z masy vyformujeme malé guľôčky, približne 30ks. Tie tiež odložíme stuhnúť do chladu.

    Nugátové kôpky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto nakrájame na krúžky hrubé asi centimeter. Na každé cesto položíme nugátovú guličku.

    Nugátové kôpky - obrázok 2
  3. 3

    Cestom obalíme guľku nugátu. Výsledné guľky poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút.

    Nugátové kôpky - obrázok 3
  4. 4

    Upečené kôpky polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme lieskovoorieškovým krokantom. Kto má rád oriešky, môže pridať trochu krokantu aj do plnky.

    Nugátové kôpky - obrázok 4

Diskusia k receptu

brambora
no nejake to je cudesne. pecu sa gulky a zrazu su z toho kruhy-placky! :D a neviem teda ako sa z tekuteho nugatu (cokolady) spravia gulicky...
sedmoskaredka
Je to jednoduché, guľky sa pri pečení trochu roztečú. A nugát, zohriaty a roztopený, je síce tekutý, ale zázračne sa po pridaní rumu zhutní a bez problémov sa z neho dajú sformovať guľôčky.
daniela15
kde sa dá kúpiť nugát? alebo by sa dal nahradiť niečím iným?
sedmoskaredka
Teraz pred vianocami ho mali myslim aj v slovenskom Lidli alebo v rakuskom Hoferovi ho maju urcite. Vie niekto, kto ma prehľad o slovenských obchodoch, poradiť?
belam71
Originális Nutela je dosť hustá ale aj ostatné podobné produkti sú dobré
porzellanka
Pozor nemylte si nugat a nutelu. Nugat je podobnej konzistencie ako cokolada, nutela je krem. My starsi si mozno pamatame nugatovu "cokoladu", alebo arasidovu pochutku :-). a boli aj nugatove salonky tusim.... hmmmm ......nostalgia.