Nugátové kôpky
Autor receptu: sedmoskaredka
Drobné pečivo s nugátovou plnkou.
30 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Zo surovín zamiesime cesto, vyformujeme z neho šúľok a zabalíme ho do potravinovej fólie. Odložíme do chladu asi na hodinu.
Nugát na plnku roztopíme a zmiešame s rumom. Z masy vyformujeme malé guľôčky, približne 30ks. Tie tiež odložíme stuhnúť do chladu.
- Cesto nakrájame na krúžky hrubé asi centimeter. Na každé cesto položíme nugátovú guličku.
- Cestom obalíme guľku nugátu. Výsledné guľky poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút.
- Upečené kôpky polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme lieskovoorieškovým krokantom.
Kto má rád oriešky, môže pridať trochu krokantu aj do plnky.