Nugátové kôpky

Autor receptu: sedmoskaredka

Drobné pečivo s nugátovou plnkou.

30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zo surovín zamiesime cesto, vyformujeme z neho šúľok a zabalíme ho do potravinovej fólie. Odložíme do chladu asi na hodinu. Nugát na plnku roztopíme a zmiešame s rumom. Z masy vyformujeme malé guľôčky, približne 30ks. Tie tiež odložíme stuhnúť do chladu.
  2. Cesto nakrájame na krúžky hrubé asi centimeter. Na každé cesto položíme nugátovú guličku.
  3. Cestom obalíme guľku nugátu. Výsledné guľky poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút.
  4. Upečené kôpky polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme lieskovoorieškovým krokantom. Kto má rád oriešky, môže pridať trochu krokantu aj do plnky.