Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč fotorecept

egreska - fotkaegreska, 14. februára 2011
Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept)
Foto: egreska

..bez múky a bez tuku ..

Suroviny

2 menšie, celé
6 ks
1 čl
50 g
200 g
250 g
1/2 čl
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé pomaranče dáme do tlakoveho hrnca ,zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 20 minut.Vychladnute rozpučíme a vyberieme kôstky.Hodíme do mixéra..Komu by vadila jemne nahorklá chut ,tak dá do mixéra len dužinu bez kôry.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajíčka,prdopeč,cukor,sodu,mandle a kakao.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmixujeme na hladkú kašu.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme do klasickej okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom.Upečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 50-60 minut. Na polovicu pečenia to môžete zakryt alobalom, aby vam to neprihorelo. (ja som robila do chlebíkovej formy z polovičnej dávky,piekla som 30 minut,netreba zakryvat ) .

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so šlahačkou a nastruhanou pom.kôrou.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Anglická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@egreska vďaka za sprostredkovanie tohto Nigellinho koláča, je naozaj úžasný - ľahučký a voňavý. Dala som len polovicu cukru (kokosového s brezovým), úplne stačilo. Jeden pomaranč som dala celý a druhý bez kôry. A na poliatie ricottu rozšľahanú s tvarohom, trochou jogurtu, citrónovou šťavou a agávovým sirupom. Odporúčam túto dobrotu všetkým

1x radost
mne sa to tiež páči ... určite vyskúšam ...