Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč fotorecept
Foto: egreska
..bez múky a bez tuku ..
Postup
-
1
Celé pomaranče dáme do tlakoveho hrnca ,zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 20 minut.Vychladnute rozpučíme a vyberieme kôstky.Hodíme do mixéra..Komu by vadila jemne nahorklá chut ,tak dá do mixéra len dužinu bez kôry.
-
2
Pridáme vajíčka,prdopeč,cukor,sodu,mandle a kakao.
-
3
Zmixujeme na hladkú kašu.
-
4
Vylejeme do klasickej okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom.Upečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 50-60 minut. Na polovicu pečenia to môžete zakryt alobalom, aby vam to neprihorelo. (ja som robila do chlebíkovej formy z polovičnej dávky,piekla som 30 minut,netreba zakryvat ) .
-
5
Podávame so šlahačkou a nastruhanou pom.kôrou.
ak nemam tlakovy hrnec mozem tie pomarance uvarit aj v obycajnom hrnci a kolko sa to bude varit?