Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč fotorecept

egreska - fotkaegreska, 14. februára 2011
Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept)
Foto: egreska

..bez múky a bez tuku ..

Suroviny

2 menšie, celé
6 ks
1 čl
50 g
200 g
250 g
1/2 čl
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Celé pomaranče dáme do tlakoveho hrnca ,zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 20 minut.Vychladnute rozpučíme a vyberieme kôstky.Hodíme do mixéra..Komu by vadila jemne nahorklá chut ,tak dá do mixéra len dužinu bez kôry.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajíčka,prdopeč,cukor,sodu,mandle a kakao.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmixujeme na hladkú kašu.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme do klasickej okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom.Upečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 50-60 minut. Na polovicu pečenia to môžete zakryt alobalom, aby vam to neprihorelo. (ja som robila do chlebíkovej formy z polovičnej dávky,piekla som 30 minut,netreba zakryvat ) .

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so šlahačkou a nastruhanou pom.kôrou.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klaura
mne sa to tiež páči ... určite vyskúšam ...
vavan
to musí byť vynikajúce.Ukladám do KK.
andys
Vyzerá výborne, páči sa mi, že je bez múky. Tá dávka, ktorú si uviedla v surovinách, je tá polovičná, či to je pôvodný rozpis?
egreska
dakujem vam :-)) @andys suroviny sú na celu davku,ja som robila z troch vajíčok..
evanaaa
Egreska, ako si umývala pomaranč ? Nebolo cítiť nič horkavé ( z tej šupy)? Je to ako brownies.
egreska
@evanaaa normálne som ho vydrhla novou hubkou...je to take sladko-horkasto-čokoladové ,prirovnala by som tu chut k Terrys chocolate orange ...ale ak by to niekomu vadilo tak to môže urobit bez kôry (dopíšem to tam )
jopovlado

ak nemam tlakovy hrnec mozem tie pomarance uvarit aj v obycajnom hrnci a kolko sa to bude varit?
julica
obávam sa, že pri tomto koláči by som bola na chvíľu veľmi egoistická, ale skutočne len na chvíľu - spucovala by som ho tak za 10 minút :) KK, ďakujem
egreska
@jopovlado samozrejme, len to bude trvat dlhšie,neviem kolko-možno hodinu,možno menej,len nech su stale zakryte vodou a uvidíš ked zmäknu..@julica :-))))))))
grinchester
Včera mal u nás koláčik svoju premiéru. Tiež nemám doma tlakový hrniec, tak som varila pomaranče v klasickom. Zaliate pomaranče - vriaca voda - dusenie cca 45 minut a boli mäkkučké. Dali sa dokonca aj dobre šúpať. Ja som piekla koláč bez šupiek a je pravda, že som čakala viac pomarančovú chuť. Nabudúce upečem aj s pom. šupkou a porovnám :)
sudoku34
Môžem vedieť čo je to prdopeč??? Snáď prášok do pečiva??? To vidím prvý krát...Ďakujem...
altyn
@egreska fantastickký koláčik! Už dlho som sa naň chystal, no a konečne sa mi to podarilo a ľutujem že so to neskúsil už skôr. Paráda!!!Ďakujem!!!
tiginko
@egreska vďaka za sprostredkovanie tohto Nigellinho koláča, je naozaj úžasný - ľahučký a voňavý. Dala som len polovicu cukru (kokosového s brezovým), úplne stačilo. Jeden pomaranč som dala celý a druhý bez kôry. A na poliatie ricottu rozšľahanú s tvarohom, trochou jogurtu, citrónovou šťavou a agávovým sirupom. Odporúčam túto dobrotu všetkým

1x radost
havino
@tiginko , beriem na vedomie Tvoje odporúčanie a @egreske vdaka za recept, nevidela som ho tu, páči sa mi a mám aj taký pocit, že som ho videla Nigelu piecť na TV Paprika, uložené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia