Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč fotorecept

egreska - fotkaegreska, 14. februára 2011
Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept)
Foto: egreska

..bez múky a bez tuku ..

Suroviny

2 menšie, celé
6 ks
1 čl
50 g
200 g
250 g
1/2 čl
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé pomaranče dáme do tlakoveho hrnca ,zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 20 minut.Vychladnute rozpučíme a vyberieme kôstky.Hodíme do mixéra..Komu by vadila jemne nahorklá chut ,tak dá do mixéra len dužinu bez kôry.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajíčka,prdopeč,cukor,sodu,mandle a kakao.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmixujeme na hladkú kašu.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme do klasickej okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom.Upečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 50-60 minut. Na polovicu pečenia to môžete zakryt alobalom, aby vam to neprihorelo. (ja som robila do chlebíkovej formy z polovičnej dávky,piekla som 30 minut,netreba zakryvat ) .

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so šlahačkou a nastruhanou pom.kôrou.

    Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Vyzerá výborne, páči sa mi, že je bez múky. Tá dávka, ktorú si uviedla v surovinách, je tá polovičná, či to je pôvodný rozpis?
@evanaaa normálne som ho vydrhla novou hubkou...je to take sladko-horkasto-čokoladové ,prirovnala by som tu chut k Terrys chocolate orange ...ale ak by to niekomu vadilo tak to môže urobit bez kôry (dopíšem to tam )
obávam sa, že pri tomto koláči by som bola na chvíľu veľmi egoistická, ale skutočne len na chvíľu - spucovala by som ho tak za 10 minút :) KK, ďakujem
Včera mal u nás koláčik svoju premiéru. Tiež nemám doma tlakový hrniec, tak som varila pomaranče v klasickom. Zaliate pomaranče - vriaca voda - dusenie cca 45 minut a boli mäkkučké. Dali sa dokonca aj dobre šúpať. Ja som piekla koláč bez šupiek a je pravda, že som čakala viac pomarančovú chuť. Nabudúce upečem aj s pom. šupkou a porovnám :)
@egreska vďaka za sprostredkovanie tohto Nigellinho koláča, je naozaj úžasný - ľahučký a voňavý. Dala som len polovicu cukru (kokosového s brezovým), úplne stačilo. Jeden pomaranč som dala celý a druhý bez kôry. A na poliatie ricottu rozšľahanú s tvarohom, trochou jogurtu, citrónovou šťavou a agávovým sirupom. Odporúčam túto dobrotu všetkým


Pridaj komentár k receptu: