Pridávam receptík, čo som našla napísaný na papieriku na stole, aby som ho opäť nestratila :-)
Postup
-
1
Nazberané ovocie umyjeme a popučíme. Prelisujeme, aby sme sa zbavili jadierok. Komu semienka nevadia, nemusí prelisovať. Vzniknutú masu odmeriame ( objem). Na 1 liter masy pridáme 1,5 kg cukru (prípadne menej, podľa chuti). Ešte som zabudla, s prácou začneme popoludní, aby sme masu z cukrom do večera občas premiešali.
- 2
Cez noc ju necháme postáť a ráno plníme do čistých skiel. Kto chce, môže ešte pred plnením do skiel, pre "istotu" pridať štipku kys.sorbovej. Papkáme na dobrom pečive, alebo len tak lyžičkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nekysne..vydrží mi celý rok..
čierne ríbezle a cukor v pomere 1:1..ríbezle pomeliem..nechám v miske z umelej hmoty za občadného miešania vareškou 24 hodín stáť..
dám do menších pohárikov-navrch za lyžičku rumu-ale už som robila aj bez rumu..žiadna chemikália..poháriky mám naspodu v chladničke..nie do mraziaka..už som mala aj normálne na polici v špajzi..
nekazí sa..pozor!je možné to robiť len z čiernych ríbezlí...
sú v ňom zachované vitamíny..dobrý do jogurtu,ako nátierka...
moja 30 ročná skúsenosť..