Nepravý čučoriedkový cheescake

zdenzlo - bez fotkyzdenzlo, 21. mája 2012
Nepravý čučoriedkový cheescake
Foto: zdenzlo

Je to verzia cheescaku, ktorú by som radšej nazvala ako tvarohový koláč, pretože tam nejde pôvodná surovina a to syr riccota, ale mne strašne Zobraziť celý popisJe to verzia cheescaku, ktorú by som radšej nazvala ako tvarohový koláč, pretože tam nejde pôvodná surovina a to syr riccota, ale mne strašne moc chutil a taktiež celej rodinke:) Robili sme ju spolu so sestrou na Valentína pre rodičov:)

Suroviny

CESTO:
125 g
5-10 polievkových lyžíc
150 g (najlepšie tie klasické BeBe keksy)
podľa chuti
PLNKA:
450 g (ak by ste chceli robiť pravý cheescake dajte 350g tvarohu plus 100g syru riccota)
1/3 hrnčeku
1 malá
2 ks
1 polievková lyžica
NA VRCH:
250 g (čerstvé alebo z kompótu)
 (najlepšie brandy, ja som robila bez a vôbec to nevadilo)




Postup

  1. 1

    Okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme vločky a nadrobno rozdrvené sušienky. Premiešame, podľa chuti pridáme cukor, ja osobne som cukor nedávala, lebo mám radšej menej sladké dezerty. Polovicou hmoty pokryjeme dno formy na pečenie a poriadne pritlačíme. Zvyšok pritlačíme po bokoch avšak nie úplne k hornému okraju (pri pritláčaní si môžete pomôcť lyžicou alebo pohárom). Korpus dáme na 10-15 min vychladiť do chladničky. Trúbu si rozohrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Pomocou elektrického robota vyšľaháme tvaroh, smotanu a cukor do hladka. Potom pridáme vajcia a múku. Nalejeme do vychladeného korpusu a dáme piecť na 40-45 min, dokiaľ nám náplň nestuhne. Po upečení necháme vychladiť vo forme.

  3. 3

    Čučoriedky nasypeme na vrch vychladeného koláča. Ak použijeme brandy, zohrievame ho s kompótovou šťavou asi 2-3 min a potom ním polejeme povrch. Ak brandy nepoužijeme jednoducho kúsok polejeme kompótovou šťavou povrch. Dobrú chuť:)

    Nepravý čučoriedkový cheescake - obrázok 3

Diskusia k receptu

soncya
krásny koláčik, šup šup moja KK. ďakujem.
rea1
:-) si sikulka. dufam, ze rodicia ocenili, ake maju pozorne dcery. pridem domov a veru ho spravim, len miesto cucoriedok dam jahody.
evanaaa
Pána, to je čučoriedok! Keby neboli také drahé.....ale aj jahody sa dajú použiť. Ricottu síce nemám, ale dá sa kúpiť, no mám mascarpone a mrazené lesné ovocie, aj s tým sa dá, nie?
zdenzlo
@evanaaa no my sme použili čučoriedkový kompót z CBA, ktorý nás stál síce 3 eurá, ale bola to veľká fľaška čiže ich bolo požehnane:) A dá sa použiť akékoľvek iné ovocie, no najlepšie je keď je aj šťava z toho ovocia kúsok na vrch (avšak dá sa spraviť šťava z lekváru keď ho kúsok zmiešate s teplou vodou - vznikne taký sirupček) a myslím si, že aj s tým mascarpone to bude fajnota:) akýkoľvek smotanový syr je vhodný:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia