Foto: zdenzlo
Je to verzia cheescaku, ktorú by som radšej nazvala ako tvarohový koláč, pretože tam nejde pôvodná surovina a to syr riccota, ale mne strašne Zobraziť celý popisJe to verzia cheescaku, ktorú by som radšej nazvala ako tvarohový koláč, pretože tam nejde pôvodná surovina a to syr riccota, ale mne strašne moc chutil a taktiež celej rodinke:) Robili sme ju spolu so sestrou na Valentína pre rodičov:)
Suroviny
CESTO: | |
125 g |
|
5-10 polievkových lyžíc |
|
150 g (najlepšie tie klasické BeBe keksy) |
|
podľa chuti |
|
PLNKA: | |
450 g (ak by ste chceli robiť pravý cheescake dajte 350g tvarohu plus 100g syru riccota) |
|
1/3 hrnčeku |
|
1 malá |
|
2 ks |
|
1 polievková lyžica |
|
NA VRCH: | |
250 g (čerstvé alebo z kompótu) |
|
|
|
(najlepšie brandy, ja som robila bez a vôbec to nevadilo) |
|
Postup
-
1
Okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme vločky a nadrobno rozdrvené sušienky. Premiešame, podľa chuti pridáme cukor, ja osobne som cukor nedávala, lebo mám radšej menej sladké dezerty. Polovicou hmoty pokryjeme dno formy na pečenie a poriadne pritlačíme. Zvyšok pritlačíme po bokoch avšak nie úplne k hornému okraju (pri pritláčaní si môžete pomôcť lyžicou alebo pohárom). Korpus dáme na 10-15 min vychladiť do chladničky. Trúbu si rozohrejeme na 180 °C.
- 2
Pomocou elektrického robota vyšľaháme tvaroh, smotanu a cukor do hladka. Potom pridáme vajcia a múku. Nalejeme do vychladeného korpusu a dáme piecť na 40-45 min, dokiaľ nám náplň nestuhne. Po upečení necháme vychladiť vo forme.
- 3
Čučoriedky nasypeme na vrch vychladeného koláča. Ak použijeme brandy, zohrievame ho s kompótovou šťavou asi 2-3 min a potom ním polejeme povrch. Ak brandy nepoužijeme jednoducho kúsok polejeme kompótovou šťavou povrch. Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu