Nepravý čučoriedkový cheescake

zdenzloZdenzlo, 24 ročná žena, 21. mája 2012 12:26
Ďalšie jej recepty »

Nepravý čučoriedkový cheescakeFoto: zdenzlo

Je to verzia cheescaku, ktorú by som radšej nazvala ako tvarohový koláč, pretože tam nejde pôvodná surovina a to syr riccota, ale mne strašne moc chutil a taktiež celej rodinke:) Robili sme ju spolu so sestrou na Valentína pre rodičov:)

Suroviny

CESTO:
125 g
5-10 polievkových lyžíc
150 g (najlepšie tie klasické BeBe keksy)
podľa chuti
PLNKA:
450 g (ak by ste chceli robiť pravý cheescake dajte 350g tvarohu plus 100g syru riccota)
1/3 hrnčeku
1 malá
2 ks
1 polievková lyžica
NA VRCH:
250 g (čerstvé alebo z kompótu)
 (najlepšie brandy, ja som robila bez a vôbec to nevadilo)

Postup prípravy

  1. 1

    Okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme vločky a nadrobno rozdrvené sušienky. Premiešame, podľa chuti pridáme cukor, ja osobne som cukor nedávala, lebo mám radšej menej sladké dezerty. Polovicou hmoty pokryjeme dno formy na pečenie a poriadne pritlačíme. Zvyšok pritlačíme po bokoch avšak nie úplne k hornému okraju (pri pritláčaní si môžete pomôcť lyžicou alebo pohárom). Korpus dáme na 10-15 min vychladiť do chladničky. Trúbu si rozohrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Pomocou elektrického robota vyšľaháme tvaroh, smotanu a cukor do hladka. Potom pridáme vajcia a múku. Nalejeme do vychladeného korpusu a dáme piecť na 40-45 min, dokiaľ nám náplň nestuhne. Po upečení necháme vychladiť vo forme.

  3. 3

    Čučoriedky nasypeme na vrch vychladeného koláča. Ak použijeme brandy, zohrievame ho s kompótovou šťavou asi 2-3 min a potom ním polejeme povrch. Ak brandy nepoužijeme jednoducho kúsok polejeme kompótovou šťavou povrch. Dobrú chuť:)

    Nepravý čučoriedkový cheescake - obrázok 3
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist