Nepravý čučoriedkový cheescake

Autor receptu: zdenzlo

Je to verzia cheescaku, ktorú by som radšej nazvala ako tvarohový koláč, pretože tam nejde pôvodná surovina a to syr riccota, ale mne strašne moc chutil a taktiež celej rodinke:) Robili sme ju spolu so sestrou na Valentína pre rodičov:)

Suroviny

Postup

  1. Okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme vločky a nadrobno rozdrvené sušienky. Premiešame, podľa chuti pridáme cukor, ja osobne som cukor nedávala, lebo mám radšej menej sladké dezerty. Polovicou hmoty pokryjeme dno formy na pečenie a poriadne pritlačíme. Zvyšok pritlačíme po bokoch avšak nie úplne k hornému okraju (pri pritláčaní si môžete pomôcť lyžicou alebo pohárom). Korpus dáme na 10-15 min vychladiť do chladničky. Trúbu si rozohrejeme na 180 °C.
  2. Pomocou elektrického robota vyšľaháme tvaroh, smotanu a cukor do hladka. Potom pridáme vajcia a múku. Nalejeme do vychladeného korpusu a dáme piecť na 40-45 min, dokiaľ nám náplň nestuhne. Po upečení necháme vychladiť vo forme.
  3. Čučoriedky nasypeme na vrch vychladeného koláča. Ak použijeme brandy, zohrievame ho s kompótovou šťavou asi 2-3 min a potom ním polejeme povrch. Ak brandy nepoužijeme jednoducho kúsok polejeme kompótovou šťavou povrch. Dobrú chuť:)