Foto: dorisa
Mala som suroviny, tak som ich pospájala a koláčik je na svete. Takýto osviežujúci koláčik určite bude dobrý aj počas vianočných sviatkov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny.
-
2
Chcela som použiť ríbezle, ale môj priateľ vraj nechce kyslé, tak som dala banán.
-
3
Kúpila som si takúto formu, tak som ju chcela vyskúšať. Formu som vystlala potravinárskou fóliou.
-
4
Z mlieka a pudingového prášku +2PL cukru som uvarila puding. Ten som vyliala na dno formy.
-
5
Piškóty som navrstvila na puding...
-
6
Z pomazánkového masla, tvarohu, kyslej smotany a dvoch balíčkov vanilkového cukru som vymiešala krém. Ten som navrstvila na piškóty(1/3)
-
7
Potom som nakrájala banán a dala na krém. Potom na krém piškóty.
-
8
Zas som navrstvila krém. Takto opakujeme pokiaľ máme suroviny, piškóty a krém.
-
9
Nakoniec navrch išli piškóty. (spolu sú 3 vrstvy piškót)
-
10
Potom formu s dezertom zabalíme do alobalu a dáme chladiť. Ja som ju mala 24 hodín v chlade, na okne:)
- 11
Po vychladnutí obsah formy vyklopíme.....
- 12
Mne ostala čokoládová poleva z pečenia, tak ozdobíme dezertík. Podávame. Dobrú chuť.
- 13
Je osviežujúci a lahodný- s banánom som nikdy nerobila žiadny koláčik, tak som sama prekvapená, aká výborná chut vznikla.
- 11
@akeber , príd, dáme si. Dámy, ďakujem za komentár.
ma tiež inšpirovala na koláčik ako mu hovorí moja polovička "pečený v chladničke".
Piškóty doma neboli, tak Petit Beure Vollkorn keksy, banány, mletý kokos, čokoládový puding, mlieko, cukor, krupica, vanilkový cukor, mletá škorica, a zvyšný pol balíček Zlatého klasu.
Pri servírovaní šla nato ešte šľahačka posypaná škoricou.
No ja som si zobrala polovicu banánu a zajedala ich ELA dia keksíkami.