Nepečený studený koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mala som suroviny, tak som ich pospájala a koláčik je na svete. Takýto osviežujúci koláčik určite bude dobrý aj počas vianočných sviatkov.
5-10 porcií |
20+1 deň minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Chcela som použiť ríbezle, ale môj priateľ vraj nechce kyslé, tak som dala banán.
- Kúpila som si takúto formu, tak som ju chcela vyskúšať. Formu som vystlala potravinárskou fóliou.
- Z mlieka a pudingového prášku +2PL cukru som uvarila puding. Ten som vyliala na dno formy.
- Piškóty som navrstvila na puding...
- Z pomazánkového masla, tvarohu, kyslej smotany a dvoch balíčkov vanilkového cukru som vymiešala krém. Ten som navrstvila na piškóty(1/3)
- Potom som nakrájala banán a dala na krém. Potom na krém piškóty.
- Zas som navrstvila krém. Takto opakujeme pokiaľ máme suroviny, piškóty a krém.
- Nakoniec navrch išli piškóty. (spolu sú 3 vrstvy piškót)
- Potom formu s dezertom zabalíme do alobalu a dáme chladiť. Ja som ju mala 24 hodín v chlade, na okne:)
- Po vychladnutí obsah formy vyklopíme.....
- Mne ostala čokoládová poleva z pečenia, tak ozdobíme dezertík. Podávame. Dobrú chuť.
- Je osviežujúci a lahodný- s banánom som nikdy nerobila žiadny koláčik, tak som sama prekvapená, aká výborná chut vznikla.