Nepečený studený koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mala som suroviny, tak som ich pospájala a koláčik je na svete. Takýto osviežujúci koláčik určite bude dobrý aj počas vianočných sviatkov.

5-10
porcií
20+1 deň minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Chcela som použiť ríbezle, ale môj priateľ vraj nechce kyslé, tak som dala banán.
  3. Kúpila som si takúto formu, tak som ju chcela vyskúšať. Formu som vystlala potravinárskou fóliou.
  4. Z mlieka a pudingového prášku +2PL cukru som uvarila puding. Ten som vyliala na dno formy.
  5. Piškóty som navrstvila na puding...
  6. Z pomazánkového masla, tvarohu, kyslej smotany a dvoch balíčkov vanilkového cukru som vymiešala krém. Ten som navrstvila na piškóty(1/3)
  7. Potom som nakrájala banán a dala na krém. Potom na krém piškóty.
  8. Zas som navrstvila krém. Takto opakujeme pokiaľ máme suroviny, piškóty a krém.
  9. Nakoniec navrch išli piškóty. (spolu sú 3 vrstvy piškót)
  10. Potom formu s dezertom zabalíme do alobalu a dáme chladiť. Ja som ju mala 24 hodín v chlade, na okne:)
  11. Po vychladnutí obsah formy vyklopíme.....
  12. Mne ostala čokoládová poleva z pečenia, tak ozdobíme dezertík. Podávame. Dobrú chuť.
  13. Je osviežujúci a lahodný- s banánom som nikdy nerobila žiadny koláčik, tak som sama prekvapená, aká výborná chut vznikla.