Foto: ovan
Výborný letný koláčik
príprava
Postup
-
1
Nachystáme si menší plech alebo formu. Ja som použila väčšiu formu, preto je dezert trošku nižší. Pre klasický plech, prípadne pre viac vrstiev krému je potrebné použiť väčšiu dávku surovín. Na dno formy poukladáme Bebe keksy. Ja som použila jedno balenie na dno formy. Ak niekde zostanú medzery, stačí doplniť piškótami.
- 2
Zo 650 ml mlieka a dvoch pudingových práškov uvaríme puding podľa návodu na obale. Takýto puding bude hustejší, takže sa dá kľudne použiť viac mlieka. Do ešte teplého pudingu primiešame 1 väčšie balenie Pribináčika (alebo inú alternatívu Pribináčika), ja som použila vanilkový. K tomu primiešame 2 balíčky vanilkového cukru.
- 3
Vzniknutý krém navrstvíme na Bebe keksy. Na krém poukladáme ďašiu vrstvu Bebe keksíkov.
- 4
Posledná vrstva je šľahačka, ja som použila smotanu na šľahanie plus stužovač šľahačky, samozrejme sa dá použiť aj prášková či sprejová šľahačka.
- 5
Na vrch dezertu postrúhame akúkoľvek čokoládu, tu som použila Ľadové gaštany. Hotový dezert dáme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu