Foto: mlsalka
Tentokrát som rozmýšlala, či by sa dal spraviť nepečený perník a vyšlo z toho toto. Najprv som voči nemu bola trochu skeptická, ale nakoniec Zobraziť celý popisTentokrát som rozmýšlala, či by sa dal spraviť nepečený perník a vyšlo z toho toto. Najprv som voči nemu bola trochu skeptická, ale nakoniec chutil skvelo...hlavne s tými ríbezlami.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si hrnček 250ml ako odmerku a hranatú formu s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme fóliou. Všetky suroviny na cesto zmiešame (zmixujeme v robote), až kým nebude hmota držať pekne pokope a nebude sa trochu lepiť. Dobre utlačíme na fóliu vo forme najlepšie čistými rukami. Vo forme s týmto priemerom bude perník vysoký asi 1 cm. Dáme do chladničky na čas, kým si pripravíme polevu.
- 2
Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Med pridajte podľa chuti, aby to nebolo presladené. Hotovú polevu nalejeme na perník a dáme ešte stuhnúť do mrazničky na 1 hodinu. Potom perník vyberieme a nakrájame na malé kocky.
- 3
Mala som ešte v chladničke pár ríbezlí, tak som ich cez sitko prepasírovala a pred podávaním som perník poliala touto šťavou. To bolo papaníčko. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu