Nepečený perník s medovou polevou

mlsalka - fotkamlsalka, 13. júla 2012
Nepečený perník s medovou polevou
Foto: mlsalka

Tentokrát som rozmýšlala, či by sa dal spraviť nepečený perník a vyšlo z toho toto. Najprv som voči nemu bola trochu skeptická, ale nakoniec Zobraziť celý popisTentokrát som rozmýšlala, či by sa dal spraviť nepečený perník a vyšlo z toho toto. Najprv som voči nemu bola trochu skeptická, ale nakoniec chutil skvelo...hlavne s tými ríbezlami.

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 hrnček
1/4 hrnček
1 PL
Poleva:
1 štipka
2 PL
1/4 hrnček
2-3 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si hrnček 250ml ako odmerku a hranatú formu s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme fóliou. Všetky suroviny na cesto zmiešame (zmixujeme v robote), až kým nebude hmota držať pekne pokope a nebude sa trochu lepiť. Dobre utlačíme na fóliu vo forme najlepšie čistými rukami. Vo forme s týmto priemerom bude perník vysoký asi 1 cm. Dáme do chladničky na čas, kým si pripravíme polevu.

  2. 2

    Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Med pridajte podľa chuti, aby to nebolo presladené. Hotovú polevu nalejeme na perník a dáme ešte stuhnúť do mrazničky na 1 hodinu. Potom perník vyberieme a nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Mala som ešte v chladničke pár ríbezlí, tak som ich cez sitko prepasírovala a pred podávaním som perník poliala touto šťavou. To bolo papaníčko. :-)

Diskusia k receptu

marikafil
super, niečo aj pre vitariánov! až bude zase horúco, vyskúšame!
martamm
Pekný receptík, uložený v KK.... Páči sa mi, že je taký racio-vegetariánsky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia