Nepečený marcipán - roláda

Autor receptu: abend

Recept som získala od kolegyne takmer pred tridsiatimi rokmi a odvtedy ani raz táto pochúťka nechýbala u nás medzi vianočným pečivom.

40 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnej podložke ( nepoužívam drevenú dosku ale umelohmotovú, sú bežne dostupné na trhu ) dobre spracujeme všetky uvedené suroviny ,potom marcipánovú hmotu rozdelíme na dva diely- guľky , uložíme do mikroténového vrecúška do chladničky na 24 hodín. Po 24 hodinách ich vyberieme z chladničky a na pracovnej podložke necháme 1/2 hodiny odstáť aby hmota zmäkla. Znova dobre premiesime, potom na tenko vyvaľkáme na obdĺžnik cca. 20 x 30cm. Potrieme čokoládovou polevou a zrolujeme. Zo začiatku si pomáhame nožom nie však špicatým. Po zrolovaní povrch roládky potrieme čokoládovou polevou. Roládka má priemer asi 3- 3,5cm .Roládky zabalíme do alobalu a uložíme do chladu. Pred podávaním krájame na kúsky hrúbky cca.1cm. V chladničke vydržia dlho, u nás nie, lebo rýchlo zmiznú spomedzi vianočného pečiva.
  2. Čokoládová poleva : 10 dkg čokolády na varenie - obsah kakaa min. 50 % a 5 dkg masla rozpustíme do hladka vo vodnom kúpeli.