Nepečený jahodový dezert

zuzananoskova - fotkaZuzananoskova, 22. mája 2014 19:54
Ďalšie recepty »

Jahody máme veľmi radi a s prvými sme si urobili tento výborný dezert, ktorý nás zároveň nesmierne zasýtil.

7
porcií
40 min
príprava

Suroviny

Korpus:
200 g
 (alebo slnečnicové jadierka)
Krém:
1 kg
podľa chuti (alebo javorový sirup)
Na zdobenie:
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Vo všeobecnosti dávam pomer datle-kokos-orechy 1:1:0,5. Ale vždy to nie je také presné, proste improvizujem ;-) Datle mixujem s kokosom, orechy zmixujem zvlášť a v nádobe spolu všetko ručne premiesim. Zmesou som "vyložila" dno aj okraje tartaletkovej formičky a aj menšej tortovej formy.

    Nepečený jahodový dezert - obrázok 1
  2. 2

    Plnka - krém sa dá robiť z ovocia, ktoré máte radi. Pôvodne sme chceli robiť mangový krém, ale keďže sme mango nezohnali, tak sme použila naše milované jahody. Mali sme ich 1kg, pár sme zjedli a zvyšok použili na dezert. Sušené mango, ktoré sme si na chvíľu namočili do vody, sme použili tiež. Kokosový olej sme rozpustili ponorením do teplej vody. Stonky - lístky jahôd sme odložili na ráno na smoothie. Niekoľko jahôd - plátky som nachystala na zdobenie.

    Nepečený jahodový dezert - obrázok 2
  3. 3

    Jahody som vymixovala a pridala kokosový olej. Použila som necelých 200ml, bolo to málo, ale viac sme nemali. Krém si môžete dosladiť podľa svojej chuti, my sme nedosládzali. Dezert v tartaletkovej formičke sme darovali kamarátkam a tortička bola pre nás (mňa a priateľa). Krém sme naliali na "korpusy", dozdobili a neskôr odniesli kamarátkam do chladničky.

    Nepečený jahodový dezert - obrázok 3
  4. 4

    Zdobili sme jahodami, bazovými kvetmi (tááááá vôňa :-) ). Môžete použiť aj mätu, ak máte :-)

    Nepečený jahodový dezert - obrázok 4
  5. 5

    Takto putovala odpočívať do chladničky...

    Nepečený jahodový dezert - obrázok 5
  6. 6

    ...a tartaletka tiež ;-)

    Nepečený jahodový dezert - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :-)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist