Foto: zuzananoskova
Jahody máme veľmi radi a s prvými sme si urobili tento výborný dezert, ktorý nás zároveň nesmierne zasýtil.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
|
|
(alebo slnečnicové jadierka) |
|
Krém: | |
1 kg |
|
|
|
podľa chuti (alebo javorový sirup) |
|
Na zdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo všeobecnosti dávam pomer datle-kokos-orechy 1:1:0,5. Ale vždy to nie je také presné, proste improvizujem ;-) Datle mixujem s kokosom, orechy zmixujem zvlášť a v nádobe spolu všetko ručne premiesim. Zmesou som "vyložila" dno aj okraje tartaletkovej formičky a aj menšej tortovej formy.
-
2
Plnka - krém sa dá robiť z ovocia, ktoré máte radi. Pôvodne sme chceli robiť mangový krém, ale keďže sme mango nezohnali, tak sme použila naše milované jahody. Mali sme ich 1kg, pár sme zjedli a zvyšok použili na dezert. Sušené mango, ktoré sme si na chvíľu namočili do vody, sme použili tiež. Kokosový olej sme rozpustili ponorením do teplej vody. Stonky - lístky jahôd sme odložili na ráno na smoothie. Niekoľko jahôd - plátky som nachystala na zdobenie.
-
3
Jahody som vymixovala a pridala kokosový olej. Použila som necelých 200ml, bolo to málo, ale viac sme nemali. Krém si môžete dosladiť podľa svojej chuti, my sme nedosládzali. Dezert v tartaletkovej formičke sme darovali kamarátkam a tortička bola pre nás (mňa a priateľa). Krém sme naliali na "korpusy", dozdobili a neskôr odniesli kamarátkam do chladničky.
-
4
Zdobili sme jahodami, bazovými kvetmi (tááááá vôňa :-) ). Môžete použiť aj mätu, ak máte :-)
-
5
Takto putovala odpočívať do chladničky...
-
6
...a tartaletka tiež ;-)
-
7
Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu