Veľmi chutný a rýchlo pripraviteľný cheesecake. Ja som ho skúšala pripraviť ako narodeninový darček a len sa po ňom zaprášilo :D
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1 balíček |
|
100 g |
|
Plnka: | |
300 g (horká) |
|
1 ks |
|
500 g |
|
Poleva: | |
100 g (horká) |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sušienky si rozdrvíme a zmiešame s maslom. Takto vzniknutú masu natlačíme do tortovej formy vystlanej alobalom. Ja som použila formu s priemerom 28 cm.
- 2
Príprava plnky: čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť. Zmiešame tvaroh so smotanou a premiešame s čokoládou. Plnku rozotrieme na cesto z keksov. Dáme aspoň na 30 minút zatuhnúť do chladničky.
- 3
Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a premiešame ju so šľahačkovou smotanou. Takto pripravenú polevu potom vylejeme na plnku a necháme poriadne stuhnúť.
- 4
Cheesecake je dobré podávať až na druhý deň, aby cesto zmäklo. Hotový cheesecake som ešte dozdobila farebnými lentilkami.
Ďalšie recepty:
- 2
a mozem potvrdit, ze sa po nom velmi rychlo zaprasi... je velmi dobry!!!