Nepečený čokoládový cheesecake

petuska25 - bez fotkypetuska25, 17. januára 2016
Nepečený čokoládový cheesecake
Foto: petuska25

Veľmi chutný a rýchlo pripraviteľný cheesecake. Ja som ho skúšala pripraviť ako narodeninový darček a len sa po ňom zaprášilo :D

15
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 balíček
100 g
Plnka:
300 g (horká)
1 ks
500 g
Poleva:
100 g (horká)
1 ks




Postup

  1. 1

    Sušienky si rozdrvíme a zmiešame s maslom. Takto vzniknutú masu natlačíme do tortovej formy vystlanej alobalom. Ja som použila formu s priemerom 28 cm.

  2. 2

    Príprava plnky: čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť. Zmiešame tvaroh so smotanou a premiešame s čokoládou. Plnku rozotrieme na cesto z keksov. Dáme aspoň na 30 minút zatuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a premiešame ju so šľahačkovou smotanou. Takto pripravenú polevu potom vylejeme na plnku a necháme poriadne stuhnúť.

  4. 4

    Cheesecake je dobré podávať až na druhý deň, aby cesto zmäklo. Hotový cheesecake som ešte dozdobila farebnými lentilkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia