Rýchla a chutná kalorická bomba! :)
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
1 a 1/2 bal |
|
125 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 ml |
|
300 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
140 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nachystáme si okrúhlu tortovú formu, rozmixujeme alebo nadrobno rozdrvíme sušienky, pridáme rozpustené maslo a celú zmes roztlačíme po forme aj po okrajoch.
- 2
Plnka: Nad parou si začneme rozpúšťať čokoládu do plnky a medzitým si v miske rozmiešame tvaroh, do ktorého vlejeme smotanu na šľahanie. Rozpustenú čokoládu necháme chvíľu (cca 10 minút úplne stačí) vychladnúť a potom zmiešame s tvarohovou zmesou. Nakoniec celú zmes dáme na pripravený korpus a pekne to uhladíme.
- 3
V prípade polevy, čokoládu opäť rozpustíme nad parou, pridáme smotanu na šľahanie a zmiešame. Po rozpustení necháme opäť chvíľu vychladnúť a zalejeme tým celú tortu.
- 4
Takto pripravený cheesecake dáme do chladničky stuhnúť. Ja ho nechávam odstáť min 12-24 hodín.
- 5
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu