Nepečený cheesecake z bielej čokolády

Autor receptu: 19kristin95

Rýchla a chutná kalorická bomba! :)

8
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Nachystáme si okrúhlu tortovú formu, rozmixujeme alebo nadrobno rozdrvíme sušienky, pridáme rozpustené maslo a celú zmes roztlačíme po forme aj po okrajoch.
  2. Plnka: Nad parou si začneme rozpúšťať čokoládu do plnky a medzitým si v miske rozmiešame tvaroh, do ktorého vlejeme smotanu na šľahanie. Rozpustenú čokoládu necháme chvíľu (cca 10 minút úplne stačí) vychladnúť a potom zmiešame s tvarohovou zmesou. Nakoniec celú zmes dáme na pripravený korpus a pekne to uhladíme.
  3. V prípade polevy, čokoládu opäť rozpustíme nad parou, pridáme smotanu na šľahanie a zmiešame. Po rozpustení necháme opäť chvíľu vychladnúť a zalejeme tým celú tortu.
  4. Takto pripravený cheesecake dáme do chladničky stuhnúť. Ja ho nechávam odstáť min 12-24 hodín.
  5. Dobrú chuť!