Foto: dorisa
Tento nepečený dezert som si vyhliadla v jednom časopise u kamarátky, teraz, keď zahadzuje staršie ženské časopisy, sa mi recept dostal do rúk. Trocha Zobraziť celý popisTento nepečený dezert som si vyhliadla v jednom časopise u kamarátky, teraz, keď zahadzuje staršie ženské časopisy, sa mi recept dostal do rúk. Trocha som ho zmenila a tu je výsledok. Koláčik robíme deň pred podávaním, takže,ak ho chcete jesť zajtra, robte ho dnes.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Piškoty sa nazývaju"valentínske" sú v tvare srdiečka.
-
2
Začneme pripravovať krém: Mlieko v kastróli privedieme do varu a pridáme k nemu polovicu pistáciových orechov, ktoré sme podrvili. Necháme postáť.
-
3
Želatinu namočíme do studenej vody.
-
4
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom ...
-
5
...za stáleho miešania pridávame k žĺtkom mlieko(s pistáciami).
-
6
Zmes prelejeme do kastróla nazad a miešame , kým nezhustne (konzistencia ako puding). Potom kastról odstavíme.
-
7
Želatínu, ktorú máme namočenú v studenej vode dôkladne vyžmýkame a zamiešame ju do krému, ktorý necháme potom vychladnúť.
-
8
Šľahačkovú smotanu vymiešame dotuha...
-
9
...a opatrne ju zašľaháme do krému.
-
10
Potom prisypeme maliny a zamiešame. Krém je hotový.
-
11
Na dno tortovej formy dáme potravinársku foliu , potom dáme piškóty, posypeme ich trochou rozdrvenými nesolenými pistáciami.
-
12
Na piškóty navrstíme všetok krém s malinami a pistáciami...
-
13
...a končíme zas piškótami.
-
14
Posypeme pistáciami, ktoré ešte ostali. Celý dezert necháme stuhnúť (min. 12 hodín).
-
15
Dezert ozdobíme a nakrájame.
-
16
Tu je v reze, fotka len napovie, aké je to mňam.Treba ochutnať.Bála som sa, lebo toto je premiéra koláčika s plátkovou želatinou, ale vydarilo sa a som rada. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu