Nepečené malinové opojenie (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento nepečený dezert som si vyhliadla v jednom časopise u kamarátky, teraz, keď zahadzuje staršie ženské časopisy, sa mi recept dostal do rúk. Trocha som ho zmenila a tu je výsledok. Koláčik robíme deň pred podávaním, takže,ak ho chcete jesť zajtra, robte ho dnes.

8
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Piškoty sa nazývaju"valentínske" sú v tvare srdiečka.
  2. Začneme pripravovať krém: Mlieko v kastróli privedieme do varu a pridáme k nemu polovicu pistáciových orechov, ktoré sme podrvili. Necháme postáť.
  3. Želatinu namočíme do studenej vody.
  4. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom ...
  5. ...za stáleho miešania pridávame k žĺtkom mlieko(s pistáciami).
  6. Zmes prelejeme do kastróla nazad a miešame , kým nezhustne (konzistencia ako puding). Potom kastról odstavíme.
  7. Želatínu, ktorú máme namočenú v studenej vode dôkladne vyžmýkame a zamiešame ju do krému, ktorý necháme potom vychladnúť.
  8. Šľahačkovú smotanu vymiešame dotuha...
  9. ...a opatrne ju zašľaháme do krému.
  10. Potom prisypeme maliny a zamiešame. Krém je hotový.
  11. Na dno tortovej formy dáme potravinársku foliu , potom dáme piškóty, posypeme ich trochou rozdrvenými nesolenými pistáciami.
  12. Na piškóty navrstíme všetok krém s malinami a pistáciami...
  13. ...a končíme zas piškótami.
  14. Posypeme pistáciami, ktoré ešte ostali. Celý dezert necháme stuhnúť (min. 12 hodín).
  15. Dezert ozdobíme a nakrájame.
  16. Tu je v reze, fotka len napovie, aké je to mňam.Treba ochutnať.Bála som sa, lebo toto je premiéra koláčika s plátkovou želatinou, ale vydarilo sa a som rada. Dobrú chuť.