Nepečené malinové opojenie (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento nepečený dezert som si vyhliadla v jednom časopise u kamarátky, teraz, keď zahadzuje staršie ženské časopisy, sa mi recept dostal do rúk. Trocha som ho zmenila a tu je výsledok. Koláčik robíme deň pred podávaním, takže,ak ho chcete jesť zajtra, robte ho dnes.
Postup
- Pripravíme si suroviny. Piškoty sa nazývaju"valentínske" sú v tvare srdiečka.
- Začneme pripravovať krém: Mlieko v kastróli privedieme do varu a pridáme k nemu polovicu pistáciových orechov, ktoré sme podrvili. Necháme postáť.
- Želatinu namočíme do studenej vody.
- Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom ...
- ...za stáleho miešania pridávame k žĺtkom mlieko(s pistáciami).
- Zmes prelejeme do kastróla nazad a miešame , kým nezhustne (konzistencia ako puding). Potom kastról odstavíme.
- Želatínu, ktorú máme namočenú v studenej vode dôkladne vyžmýkame a zamiešame ju do krému, ktorý necháme potom vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu vymiešame dotuha...
- ...a opatrne ju zašľaháme do krému.
- Potom prisypeme maliny a zamiešame. Krém je hotový.
- Na dno tortovej formy dáme potravinársku foliu , potom dáme piškóty, posypeme ich trochou rozdrvenými nesolenými pistáciami.
- Na piškóty navrstíme všetok krém s malinami a pistáciami...
- ...a končíme zas piškótami.
- Posypeme pistáciami, ktoré ešte ostali. Celý dezert necháme stuhnúť (min. 12 hodín).
- Dezert ozdobíme a nakrájame.
- Tu je v reze, fotka len napovie, aké je to mňam.Treba ochutnať.Bála som sa, lebo toto je premiéra koláčika s plátkovou želatinou, ale vydarilo sa a som rada. Dobrú chuť.