Nepečené košíčky s čokoládovým krémom
Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 4. augusta 2022
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 4. augusta 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušienky vložíme do mikroténového vrecka a valčekom na cesto ich jemne rozdrvíme. V miske spracujeme rozdrvené sušienky a 100 g masla. Zmes natlačíme do formičiek a dáme stuhnúť do chladu.
- 2
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu dohladka. Vo väčšej mise ručným šľahačom vymiešame mascarpone a kondenzované mlieko, neskôr primiešame roztopenú vlažnú čokoládu a dobre vyšľaháme.
- 3
Čokoládový krém navrstvíme alebo nastriekame vrecúškom na korpusy. Uložíme do chladničky a pred podávaním ozdobíme podľa fantázie.
Tiež Čokoládové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu