Čokoládové košíčky
Čokoládové košíčky

Nepečené košíčky s čokoládovým krémom

Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 4. augusta 2022
Nepečené košíčky s čokoládovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12 ks
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
Plnka:
100 g
500 g
400 g




Postup

  1. 1

    Sušienky vložíme do mikroténového vrecka a valčekom na cesto ich jemne rozdrvíme. V miske spracujeme rozdrvené sušienky a 100 g masla. Zmes natlačíme do formičiek a dáme stuhnúť do chladu.

  2. 2

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu dohladka. Vo väčšej mise ručným šľahačom vymiešame mascarpone a kondenzované mlieko, neskôr primiešame roztopenú vlažnú čokoládu a dobre vyšľaháme.

  3. 3

    Čokoládový krém navrstvíme alebo nastriekame vrecúškom na korpusy. Uložíme do chladničky a pred podávaním ozdobíme podľa fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia