Postup
-
1
Jablká nahrubo nastrúhame, prilejeme k nim hrnček vody a pridáme cukor. Privedieme k varu a asi 10 minút varíme.
- 2
Potom prilejeme druhý hrnček vody, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok. Opäť varíme, ale už iba do doby, kým sa prevarí škrob (asi 3 minúty), potom pridáme kúsky hrozienok či brusníc.
- 3
Ešte teplú hmotu nanášame do formy a prekladáme ju piškótami. Do stredu vložíme nasekané hrozienka alebo brusnice. Celú tortu potom uhladíme a dáme poriadne vychladiť do chladničky.
- 4
Jednotlivé rezy torty podávame s kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu