Nepečená tehla z keksov

Autor receptu: klaura

Toto je výborný, nenáročný a šťavnatý zákusok, ktorý sa vám určite vydarí ...

5-6
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme silnú kávu (3 kopcové lyžičky zalejeme 2 dl vody) a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom. Medzi 2 keksy, ktoré sme si namočili do kávy rozotrieme lyžicu šľahačky a ukladáme na podnos stojačky jeden za druhým.
  2. Keď minieme všetky keksy, vznikne nám tehla, ktorú ešte zo všetkých strán natrieme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.
  3. Dáme na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Krájame šikmo, aby sa na reze striedala šľahačka a keksy v zvislom smere.