Nepečená tehla z keksov
Autor receptu: klaura
Toto je výborný, nenáročný a šťavnatý zákusok, ktorý sa vám určite vydarí ...
5-6 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Uvaríme silnú kávu (3 kopcové lyžičky zalejeme 2 dl vody) a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom. Medzi 2 keksy, ktoré sme si namočili do kávy rozotrieme lyžicu šľahačky a ukladáme na podnos stojačky jeden za druhým.
- Keď minieme všetky keksy, vznikne nám tehla, ktorú ešte zo všetkých strán natrieme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.
- Dáme na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Krájame šikmo, aby sa na reze striedala šľahačka a keksy v zvislom smere.