Nepečená smotanová torta s ovocím

diabambulka - fotkadiabambulka, 18. októbra 2010

Tento receptík je neuveriteľne ľahký a ešte viac chutný a navyše je to obľúbená tortička nášho tatinka a tak mi s ňou pomáha aj Zobraziť celý popisTento receptík je neuveriteľne ľahký a ešte viac chutný a navyše je to obľúbená tortička nášho tatinka a tak mi s ňou pomáha aj náš synček Filipko:-))) Ako sa hovorí v jednoduchosti je krása a pri tomto recepte to veru platí :-)))

8-12
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

240 g
4 ks
1 ks
1 ks
2  ks
1 a 1/2 lyžice
1 ks
2 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Najskôr si otvoríme všetky 4 pochúťkové smotany primiešame vanilkový cukor a medzičasom si vyšľaháme šľahačku do ktorej si pridáme stužovač. Keď je šľahačka vyšľahaná môžeme , ale nemusíme do nej pridať trošilinka práškového cukru. Zo šľahačky si odoberieme malú trošku na ozdobenie torty a väčšiu časť vmiešame k pochúťkovej smotane. Túto zmes rozdelíme na dve časti. Jedna zostáva biela a do druhej časti pridáme kakao ( môže byť aj troška rumu - nemusí ) .

  2. 2

    Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, tie zalejeme bielou pochúťkovou smotanou na ktorú poukladáme nakrájené banány. Opäť poukladáme piškóty a na ne dáme mandarinky. Celé to zalejeme kakaovou pochúťkovou smotanou. Posypeme grankom a ozdobíme šľahačkou, ktorú sme si odložili a dáme chladiť do chladničky, najlepšie cez noc.

  3. 3

    Dobrú chuť

Diskusia k receptu

gaby251
Tak takuto tortu robim aj ja.nepoznam nic lepsie a jednoduchsie na jej pripravu.ta torta sa u nas robi pravidelne hlavne ked maniekto meniny alebo narodeniny. je proste super.a najlepsie natom je ze ake ovocie doma mas tak take das :)
diabambulka
Máš pravdu, to isté tvrdí aj môj manžel, že to je najlepšia torta akú pozná a vždy keď má sviatok tak si ju zaželá aby sme mu ju urobili pretože ju má najradšej:-)))
marianne69
Pamatam si,ked som ju robila 1x s broskynovym kompotom v mojich zaciatkoch,doteraz je velmi oblubena,hlavne v lete.
01pralinka
ano ano, je vyborna :) mne sa najviac osvedcila kombinacia jahod a prezretych bananov. tie potom preniknu az do smotany a je to fantasticke! :) coskoro isto urobim
dorisa
Ja niečo podobné tiež robím, ale dávam moje obľúbené ríbezle,ktoré mám zamrazené. Krásne si to ozdobila. Inšpirovala si ma, a tortičku si určite urobím.
altyn
@diabambulka dík že si mi ju pripomenula, už dlho som ju nerobil a pravda je že s banánom ešte nie, tak skúsim. :-))))))
shelley2mmm
Naozaj pekne upravena torticka, Diabambulka ;) !!! Aj ja ju takto robievam, kedze do pecenia zlozitych kolacov sa mi velmi nechce :P, no namiesto slahacky na vrch davam jahody, ktore polejem jahodovou zelatinou.. :) Tusim pojdem zase do obchodu nakupit :D ha ha
letisia
Ja som si recept zjednodušila, piškóty neukladám, ale ich vysypem do smotanovej zmesi (robím len bielu, lebo deti s kakaom nechcú), zamiešam a celé preložím do tortovej formy a uhladím do rovna. Tortovú formu predtým jemne potriem olejom a vysypem kokosom, potom ten kokos na torte dodá tomu mňamkovú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia