Nepečená ovocná torta

Autor receptu: kata50

Počas letných dní, nám dobre padne ľahký, osviežujúci, chladný kúsok ovocnej torty.

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si silnú čiernu kávu a do polo-vychladnutej pridáme rum. Nesladíme.
  2. Broskyňový kompót scedíme, šťavu zachytíme, a broskyne pokrájame na mesiačiky.
  3. Broskyňovú šťavu doplníme pomarančovým džúsom ( alebo rozriedeným sanquikom, alebo džúsom v prášku ), citrónovou šťavou a osladíme. Snažíme sa získať 1 liter šťavy výraznej chuti.
  4. Do takto pripravenej šťavy nasypeme Zlatý klas a metličkou dobre rozmiešame. Potom to dáme variť a za stáleho miešania uvaríme hustý pudingový krém. Necháme v teplom hrnci.
  5. Do vhodnej nádoby, alebo tortovej formy si položíme potravinovú fóliu tak, aby presahovala okraje. Najprv si nasypeme mandľové hoblinky a trošku krému. Začneme ukladať piškóty krátko namočené v rumovej káve, ovocie a zalejeme troškou krému. Zase piškóty, ovocie a krém až všetko použijeme a končíme piškótami zatlačenými do krému.
  6. Vrch prikryjeme prevýsajúcou potravinovou fóliou a dáme do chladu - najlepšie cez noc. Na druhý deň vyklopíme na tanier, odstránime fóliu, ozdobíme, pokrájame a vychutnávame si svieži dezert.
  7. Tento recept má toľko variantov, aké ovocie použijete. Malinová, jahodová, dusené jablká, dusené kivi, hrušková, ríbezľová.....nepečená ovocná torta.