Foto: dvorka
Ostalo mi pár jahôd a pre nedostatok času som sa rozhodla urobiť nepečenú rýchlu a lacnú tortu. Hľadala som na Vareche jogurtové plnky, ale Zobraziť celý popisOstalo mi pár jahôd a pre nedostatok času som sa rozhodla urobiť nepečenú rýchlu a lacnú tortu. Hľadala som na Vareche jogurtové plnky, ale všetky sú so šľahačkou alebo tvarohom. Preto som sa rozhodla svoj recept uverejniť a hlavne uložiť pre seba aj do budúcna.
Suroviny
120 g (bal.) |
|
450 g |
|
300 g |
|
30 g |
|
|
|
500 ml (na želatínu) |
|
(podľa sezóny a chuti) |
|
|
|
(alebo kakao) |
|
100 ml (na kávu) |
|
Postup
-
1
V deci vody som rozpustila instantnú kávu, môže sa aj kakao alebo granko. Túto tekutinu som pripravila na namáčanie piškót.
-
2
Na dno tortovej formy som položila papier na pečenie, priložila som obvodový okraj a formu uzavrela. Z opačnej strany som papier odstrihla. Papier neuteká a tesní.
-
3
Kakaové piškóty som nie celé namáčala po jednej v káve a ukladala do formy. Zbytok piškót som nadrobila a vyložila nimi nezaplnené miesta.
-
4
Podľa návodu som urobila želatínu. Do vody som naliala jablkový sirup so stéviou, šťavu z popučených jahôd a nasypala som práškovú želatínu. Nechala 10 minút po premiešaní postáť. Tekutú želatínu som zohriala na asi 50°C a potom v studenej vode v dreze som chladila. Jahodové a biele jogurty som zmiešala s popučenými jahodami. Primiešala vychladenú želatínovú tekutinu a nechala asi deci na poliatie. Naliala som želatínový jogurt na piškóty. Na skúšku som položila do stredu jahodu, či mi nepadne na dno.
-
5
Jahody som poukladala na tortu a dala do chladničky na 30 minút. Potom po lyžiciach som polievala tortu vychladenou želatínou.
-
6
Čokoládové hoblinky som nastrúhala škrabkou na zemiaky a posypala nimi vrch torty. Vložila som do chladničky a nechala 4 hodiny tuhnúť.
-
7
Plnka je primerane tuhá a zákusok ľahko sladký a osviežujúci.
Diskusia k receptu