Nepečená jogurtová torta s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Ostalo mi pár jahôd a pre nedostatok času som sa rozhodla urobiť nepečenú rýchlu a lacnú tortu. Hľadala som na Vareche jogurtové plnky, ale všetky sú so šľahačkou alebo tvarohom. Preto som sa rozhodla svoj recept uverejniť a hlavne uložiť pre seba aj do budúcna.
Postup
- V deci vody som rozpustila instantnú kávu, môže sa aj kakao alebo granko. Túto tekutinu som pripravila na namáčanie piškót.
- Na dno tortovej formy som položila papier na pečenie, priložila som obvodový okraj a formu uzavrela. Z opačnej strany som papier odstrihla. Papier neuteká a tesní.
- Kakaové piškóty som nie celé namáčala po jednej v káve a ukladala do formy. Zbytok piškót som nadrobila a vyložila nimi nezaplnené miesta.
- Podľa návodu som urobila želatínu. Do vody som naliala jablkový sirup so stéviou, šťavu z popučených jahôd a nasypala som práškovú želatínu. Nechala 10 minút po premiešaní postáť. Tekutú želatínu som zohriala na asi 50°C a potom v studenej vode v dreze som chladila. Jahodové a biele jogurty som zmiešala s popučenými jahodami. Primiešala vychladenú želatínovú tekutinu a nechala asi deci na poliatie. Naliala som želatínový jogurt na piškóty. Na skúšku som položila do stredu jahodu, či mi nepadne na dno.
- Jahody som poukladala na tortu a dala do chladničky na 30 minút. Potom po lyžiciach som polievala tortu vychladenou želatínou.
- Čokoládové hoblinky som nastrúhala škrabkou na zemiaky a posypala nimi vrch torty. Vložila som do chladničky a nechala 4 hodiny tuhnúť.
- Plnka je primerane tuhá a zákusok ľahko sladký a osviežujúci.