Nepečená jogurtová torta s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Ostalo mi pár jahôd a pre nedostatok času som sa rozhodla urobiť nepečenú rýchlu a lacnú tortu. Hľadala som na Vareche jogurtové plnky, ale všetky sú so šľahačkou alebo tvarohom. Preto som sa rozhodla svoj recept uverejniť a hlavne uložiť pre seba aj do budúcna.

Suroviny

Postup

  1. V deci vody som rozpustila instantnú kávu, môže sa aj kakao alebo granko. Túto tekutinu som pripravila na namáčanie piškót.
  2. Na dno tortovej formy som položila papier na pečenie, priložila som obvodový okraj a formu uzavrela. Z opačnej strany som papier odstrihla. Papier neuteká a tesní.
  3. Kakaové piškóty som nie celé namáčala po jednej v káve a ukladala do formy. Zbytok piškót som nadrobila a vyložila nimi nezaplnené miesta.
  4. Podľa návodu som urobila želatínu. Do vody som naliala jablkový sirup so stéviou, šťavu z popučených jahôd a nasypala som práškovú želatínu. Nechala 10 minút po premiešaní postáť. Tekutú želatínu som zohriala na asi 50°C a potom v studenej vode v dreze som chladila. Jahodové a biele jogurty som zmiešala s popučenými jahodami. Primiešala vychladenú želatínovú tekutinu a nechala asi deci na poliatie. Naliala som želatínový jogurt na piškóty. Na skúšku som položila do stredu jahodu, či mi nepadne na dno.
  5. Jahody som poukladala na tortu a dala do chladničky na 30 minút. Potom po lyžiciach som polievala tortu vychladenou želatínou.
  6. Čokoládové hoblinky som nastrúhala škrabkou na zemiaky a posypala nimi vrch torty. Vložila som do chladničky a nechala 4 hodiny tuhnúť.
  7. Plnka je primerane tuhá a zákusok ľahko sladký a osviežujúci.