Foto: marianna76
Ak máme dosť jabĺk a sú aj kyselkavejšie, môžme ich využiť pri tomto recepte.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny,jablká odvážime,očistíme aj od šupiek,pokrájame, pridáme cukor a dáme dusiť . použijeme 200 ml vody, postupne pridávame. Keď sú udusené na kašu asi po 20 min. pridáme zlatý klas rozmiešaný v 200 ml vody, varíme približne 3 min.
-
2
piškóty naukladáme do formy od torty a zalejeme jednou tretinou zmesi, znovu naukladáme piškóty, zmes, piškóty a tretiu časť zmesi. Necháme vychladnúť, môžme poliať čokoládou, ale ja čokoládu radšej strúham, lepšie sa mi to krája,aj mi viac ostane na ďalší koláč. Keď je hotovo, dáme tortu do chladničky stuhnúť.
-
3
Šupky som nevyhodila. Pekné som dala do rúry, aby preschli a priebežne ich použijem do čaju. Buď len šupky, môžme pridať aj zázvor, alebo do rôzneho čaju prihodím zopár na vylúhovanie.
-
4
U nás torta celá do rána neostane...
-
5
Deti tiež radi pomôžu...
Veľmi sa mi páči , že šupky z jabĺk spolu so zázvorom pridať do čaju,
vyskúšam. Ukladám do MKK.., vďaka