Nepečená gaštanová torta

Autor receptu: slnieckosom

Tento recept som dostala od mojej priateľky Aničky z Bratislavy, nedávno som tortu urobila a mala nečakaný úspech :-) Ak sa vám bude pozdávať, bude mi potešením :-) Teda:

8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme sladkokyselkavý džem alebo aj rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a na esíčkovú hmotu natlačíme napevno, aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal. Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (neodporúčam sladiť, ale kto má rád, prosím a môžeme ovoňať vanilkou) . Použijeme potrebné množstvo stužovača na 3 šľahačky a hotovú šľahačku dáme na vrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku. Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, ľahká, rýchla a jednoduchá na prípravu. Naozaj veľmi chutný zákusok nielen ku káve!
  2. V zadaní som ostala v pomykove, koľko porcií.. ?.. Nuž ako hrubo krájame ;-) Ale asi 8 - 10 :-)))