Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Ako pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu túžim mať tak trochu lenivejší oddychový deň. Preto sa snažím navariť nedeľný obed bez siahodlhého postávania pri sporáku. Ideálny na takúto prípravu jedla je môj novoobjavený rímsky hrniec...
4-6 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 220 - 175 °C |
Postup
- Do nasiaknutého rímskeho hrnca dám na plátky nakrájanú oravskú slaninu,
- na ňu poukladám na hrubšie plátky nakrájané zemiaky, ktoré posypem hrubozrnnou morskou soľou.
- Na zemiaky prídu vykostené kuracie stehná ochutené grilovacím korením
- a kúsky papriky a na hrubšie kolieska pokrájaná cibuľa.
- Všetko zas prikryjú zemiakové plátky a kúsky oravskej slaninky. Nezabudneme na soľ a tymián.
- Príprava jedla je za nami a šup s rímskym hrncom do rúry. Piekla som 40 min. pri teplote 225 °C a potom ešte cca 40-45 minút pri teplote 175°C.
- Hotové jedlo sa môže podávať s ľubovoľným šalátom alebo s kyslou uhorkou alebo s nakladanými cibuľkami.