Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Ako pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu túžim mať tak trochu lenivejší oddychový deň. Preto sa snažím navariť nedeľný obed bez siahodlhého postávania pri sporáku. Ideálny na takúto prípravu jedla je môj novoobjavený rímsky hrniec...

4-6
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 220 - 175 °C

Postup

  1. Do nasiaknutého rímskeho hrnca dám na plátky nakrájanú oravskú slaninu,
  2. na ňu poukladám na hrubšie plátky nakrájané zemiaky, ktoré posypem hrubozrnnou morskou soľou.
  3. Na zemiaky prídu vykostené kuracie stehná ochutené grilovacím korením
  4. a kúsky papriky a na hrubšie kolieska pokrájaná cibuľa.
  5. Všetko zas prikryjú zemiakové plátky a kúsky oravskej slaninky. Nezabudneme na soľ a tymián.
  6. Príprava jedla je za nami a šup s rímskym hrncom do rúry. Piekla som 40 min. pri teplote 225 °C a potom ešte cca 40-45 minút pri teplote 175°C.
  7. Hotové jedlo sa môže podávať s ľubovoľným šalátom alebo s kyslou uhorkou alebo s nakladanými cibuľkami.