Nekysnutý celozrnný chlieb

any123 - bez fotkyany123, 23. marca 2016

Tento chlebík som si prvý krát robila asi pred rokom a odvtedy sa snažím normálny ani nekupovať. S prípravou nie je veľa práce a Zobraziť celý popisTento chlebík som si prvý krát robila asi pred rokom a odvtedy sa snažím normálny ani nekupovať. S prípravou nie je veľa práce a netrvá dlho :) A je spravený len z 5 ingrediencií :)

1
porcia
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
1 ČL
1 ČL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Najprv si zmiešame dokopy sypké suroviny aj so semienkami. Ja používam najčastejšie slnečnicové.

  2. 2

    K tejto zmesi pridáme biely jogurt. Rukami vypracujeme cesto. Malo by byť trošku lepkavé, ale nie príliš. Ak je príliš lepkavé pridajte trochu múky. Z cesta vytvarujeme malý bochník. Pečieme na obyčajnom plechu vystlanom papierom na pečenie - nepotrebujeme žiadnu domácu pekárničku :)

  3. 3

    Pečieme na 180° C , cca 45 min. Ale keďže každá rúra pečie inak, skúste do stredu chlebíka pichnúť špajglu - ak by sa na ňu prilepilo cesto ešte chvílu nechajte chlebík dopiecť :)

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia