Nekysnutý celozrnný chlieb
Autor receptu: any123
Tento chlebík som si prvý krát robila asi pred rokom a odvtedy sa snažím normálny ani nekupovať. S prípravou nie
je veľa práce a netrvá dlho :) A je spravený len z 5 ingrediencií :)
1 porcia |
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si zmiešame dokopy sypké suroviny aj so semienkami. Ja používam najčastejšie slnečnicové.
- K tejto zmesi pridáme biely jogurt. Rukami vypracujeme cesto. Malo by byť trošku lepkavé, ale nie príliš. Ak je príliš lepkavé pridajte trochu múky.
Z cesta vytvarujeme malý bochník. Pečieme na obyčajnom plechu vystlanom papierom na pečenie - nepotrebujeme žiadnu domácu pekárničku :)
- Pečieme na 180° C , cca 45 min. Ale keďže každá rúra pečie inak, skúste do stredu chlebíka pichnúť špajglu - ak by sa na ňu prilepilo cesto ešte chvílu nechajte chlebík dopiecť :)
- Dobrú chuť :)