Nekysnutý celozrnný chlieb

Autor receptu: any123

Tento chlebík som si prvý krát robila asi pred rokom a odvtedy sa snažím normálny ani nekupovať. S prípravou nie je veľa práce a netrvá dlho :) A je spravený len z 5 ingrediencií :)

1
porcia
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si zmiešame dokopy sypké suroviny aj so semienkami. Ja používam najčastejšie slnečnicové.
  2. K tejto zmesi pridáme biely jogurt. Rukami vypracujeme cesto. Malo by byť trošku lepkavé, ale nie príliš. Ak je príliš lepkavé pridajte trochu múky. Z cesta vytvarujeme malý bochník. Pečieme na obyčajnom plechu vystlanom papierom na pečenie - nepotrebujeme žiadnu domácu pekárničku :)
  3. Pečieme na 180° C , cca 45 min. Ale keďže každá rúra pečie inak, skúste do stredu chlebíka pichnúť špajglu - ak by sa na ňu prilepilo cesto ešte chvílu nechajte chlebík dopiecť :)
  4. Dobrú chuť :)