Nekysnuté cibuľovo-cesnakové slimáky
Autor receptu: tisicka123
Tieto slimáky najčastejšie pečiem keď sa ide niekam na výlet, dovolenku či keď má prísť návšteva. Sú výborne a rýchlo spravené.
50 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Udusíme si cibuľku,ktorú si mierne posolíme, aby nám stihla vychladnúť. Zmiešame si smotanu s cesnakom. Urobíme si cesto tak, že zmiešame múku, s vajíčkom, Herou, soľou a kváskom.
- Kvások si spravíme tak, že dáme droždie do vlažnej vody a necháme napučať. Cesto si rozvaľkáme a obdĺžnik, potrieme smotanou, posypeme provensálskymi bylinkami, posypeme cibuľkou a zvinieme do rolády.
- Krájame na 1cm kolieska, potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť. Pečieme do zlatista pri 200 stupnoch. mňam :)