Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom

dada777 - fotkadada777, 26. mája 2013
Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom
Foto: dada777

Ak máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského mlieka, tak táto nátierka je práve pre Zobraziť celý popisAk máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského mlieka, tak táto nátierka je práve pre vás. V nátierke je použitý pohánkový tvaroh, ktorý si môžeme vychutnať aj my na bezmliečnej diéte, tak nechajte sa pozvať na lahodnú nátierku, nech sa páči...

10 minút
príprava

Suroviny

200-250 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Príprava tejto nátierky je veľmi jednoduchá a rýchla. Do mixéra si dáme kuracie mäso - môže byť pečené, alebo dusené (ja som použila zvyšky z pečeného kurčaťa od obeda). Množstvo mäsa si prispôsobíme podľa seba, koľko máme. K mäsu pridáme pohánkový tvaroh a rozmixujeme.

  2. 2

    Asi 1/2 pórika si umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme do mixéra a všetko spolu dobre rozmixujeme. Nakoniec nátierku dochutíme soľou.

  3. 3

    A nátierka je hotová, môžeme si ju natrieť najlepšie na domáci chlieb, či pečivo a pridať nejakú zeleninu - reďkovku, papriku a pod. Bez dlhej prípravy máme zdravú, lahodnú nátierku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

julica
Stále neviem, čo je to ten pohánkový tvaroh, ako sa vyrába, aké má zloženie, predáva ho jedna jediná osoba, neviem.
mracik9
ja so si myslela že konečne niečo nové,ak tam bude výroba toho tvarohu,tak to bude asi recept a nie návod ako to všetko zmiešať dokopy,prepáč,ale musela som to napísať
bebekeksy
tiež by ma zaujímal postup vyroby tohto pohankoveho tvarohu ... a prekvapuje ma, že to vyrába len jedna osoba, a krabička nemá vôbec žiadne označenie, ktoré by mala mať ....
rulik
no trochu som googlil a zistil som, že asi naozaj len ten jeden to predáva, treba si to objednať, má to trvanlivosť max. 7 dní až je to teda podozrivé či to nebude nejaký podvrh alebo falzifikát a tí ktorí majú problém s mliekom by sa mohli diviť, lebo bežne si človek nedáva robiť analýzu všetkého čo nakúpi a verí popisu, nemyslíte, že by to robilo viac výrobcov?!
eraserhead
@julica jeden by mal pocit že existuje istá "spojitosť" medzi autorom receptu obsahom linku v druhom komente a dôvodom prečo si uchovať predmetné "vedieť-ako"

každopádne na výrobu "mlieka" ako základ na "tvaroh-syr" z pohánky potrebujeme
100g pohánky
500 ml vody
cez noc necháme močiť pohánku, ráno zlejeme vodu a dôkladne prepláchneme, necháme zovrieť vodu a pridáme 1-2 naberačky k pohánke dôkladne rozmixuje, rozmixovanú pohánku dáme variť na 10 minút za stáleho miešania, necháme vychladnúť a prefiltrujeme cez veľmi jemné sitko. "Mlieko" z pohánky máme hotové, keď toto dáte do chladničky trocha zhustne a máme skoro "tvaroh" (to čo nám ostane v sitku nevyhadzujeme, použijeme na ďalšie varenia, zahusťovanie ........)

betka11
Ďakuje za návod a vyskúšam nakolko máme intoleranciu pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia