Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Ak tu taký recept už je tak tento ani nečítajte, nátierky sú u nás vždy vítane a ak aj u Vás vyskúšajte Inšpirácia na foodiecrush.com

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer si deň vopred namočíme, aby sa rýchlejšie uvaril. Vodu zlejeme cícer premyjeme, pridáme bobkový list a v tlakovom hrnci uvaríme do mäkka asi 40 minút.
  2. Papriky prekrojíme, zbavíme jaderníkov, dáme na papier na pečenie. Pridáme cesnak, ktorému odrežeme vrchnú časť, ja si dám piecť naraz viac cesnaku, vždy sa zíde už hotový upečený...vložíme do vyhriatej rúry na 200 st. asi 30-35 minút až pokým nebudú čierne pľuzgiere...
  3. Cícer máme uvarený, papriku dáme spariť do sáčku a zatiaľ si zamiesime na chlieb, aby bolo na čo nátierku natierať...
  4. Vychladnutý cícer jemne potrieme papierovou utierkou a zbavíme ho šupiek, nachystame všetky suroviny a ideme mixovať...
  5. rozmixovanú nátierku odložíme do chladu, nech sa prepoja všetky chute a dáme piecť vykysnutý chlieb...
  6. Počkáme kým chlieb vychladne a máme pripravenú chutnú večeru, alebo raňajky...