Nákyp z pšena (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Zabudnite na ryžu, skúste pšeno a budete milo prekvapení.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu s mliekom a pridáme lyžicu medu. Pšeno sparíme horúcou vodou, aby nebolo horké.
  2. Pridáme do mlieka s vodou a varíme domäkka.
  3. Zatiaľ ošúpeme a nastrúhame jablká, ochutíme škoricou a medom, pridáme orechy a hrozienka. Žĺtky vyšľaháme s cukrom (stévia) a zmiešame s uvareným a vychladeným pšenom, malo by mať kašovitú konzistenciu.
  4. Zapekaciu misu vymažeme minimom masla (nemusí byť) , na dno dáme polovicu pšena, na pšeno jablká a navrch druhú vrstvu pšena. MOJ TIP : kto má rád kľudne si primieša do jabĺk ešte tvaroh :)
  5. Z bielkov vyšľaháme sneh a natrieme na vrch pšena. Vložíme do rúry a zapečieme pri 180°C cca 15 minút.