Nákyp z pšena (fotorecept)
Autor receptu: rous5
Zabudnite na ryžu, skúste pšeno a budete milo prekvapení.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Do hrnca dáme vodu s mliekom a pridáme lyžicu medu. Pšeno sparíme horúcou vodou, aby nebolo horké.
- Pridáme do mlieka s vodou a varíme domäkka.
- Zatiaľ ošúpeme a nastrúhame jablká, ochutíme škoricou a medom, pridáme orechy a hrozienka.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom (stévia) a zmiešame s uvareným a vychladeným pšenom, malo by mať kašovitú konzistenciu.
- Zapekaciu misu vymažeme minimom masla (nemusí byť) , na dno dáme polovicu pšena, na pšeno jablká a navrch druhú vrstvu pšena.
MOJ TIP : kto má rád kľudne si primieša do jabĺk ešte tvaroh :)
- Z bielkov vyšľaháme sneh a natrieme na vrch pšena. Vložíme do rúry a zapečieme pri 180°C cca 15 minút.