Nakladaný karfiol
Autor receptu: sonulienka
Chcem Vám ponúknuť moj recept ako už roky nakladám karfiol.
Postup
- Rozoberieme si karfiol dobre ho pod tečúcou vodou umyjeme.
Očistíme si malú cibuľku /pri nej si poplakal manžel/.
Umyjeme ci chilli papričky.
Umyjeme si poháre a víčka.
To všetko si pripravíme pokiaľ sa nám varí nálev.
- Keď máme karfiol umytý cibuľku očistenú a umytú možeme dávať do pohárov.
Ja som dávala niekde 1 niekde 2 chilli papričky.
Deti nemajú veľmi rady štiplavé.
- Nálev máme uvarený možeme zalievať poháre. Ale dáme si ho na najmenší horák aby stále pomaličky vrel a plníme do pohárov.
No a ihneď zavíčkujeme a ukladáme do police.
S tejto dávky mi vyšlo 34 pohárov.
- Pozor! Vobec nepredváram karfiol ani cibuľku a nesterilizujem.
Rovno ukladám také horúce do police ako vidíte na obrázku.
Ešte sa mi ani raz za toľké roky ako to robím nepokazil a nezmútil ani jeden pohár.
Nepredváram preto, lebo karfiol a cibuľka zmaknú a to nám nechutí.
Toto je fajnové chrumkavé.
Aspoň nám a celej našej rodine takto chutí.
- Toto je karfiol ktorý som nakladala vlaniCiže mám ho už rok-ešte som tieto dva poháre ušetrila pre vnuka.
A zabudla som napísať, že nálev vždy precedím aby sa mi do karfiolu nedostali semiačka ktoré sú v náleve.