Nakladaný karfiol

Autor receptu: sonulienka

Chcem Vám ponúknuť moj recept ako už roky nakladám karfiol.

Suroviny

Postup

  1. Rozoberieme si karfiol dobre ho pod tečúcou vodou umyjeme. Očistíme si malú cibuľku /pri nej si poplakal manžel/. Umyjeme ci chilli papričky. Umyjeme si poháre a víčka. To všetko si pripravíme pokiaľ sa nám varí nálev.
  2. Keď máme karfiol umytý cibuľku očistenú a umytú možeme dávať do pohárov. Ja som dávala niekde 1 niekde 2 chilli papričky. Deti nemajú veľmi rady štiplavé.
  3. Nálev máme uvarený možeme zalievať poháre. Ale dáme si ho na najmenší horák aby stále pomaličky vrel a plníme do pohárov. No a ihneď zavíčkujeme a ukladáme do police. S tejto dávky mi vyšlo 34 pohárov.
  4. Pozor! Vobec nepredváram karfiol ani cibuľku a nesterilizujem. Rovno ukladám také horúce do police ako vidíte na obrázku. Ešte sa mi ani raz za toľké roky ako to robím nepokazil a nezmútil ani jeden pohár. Nepredváram preto, lebo karfiol a cibuľka zmaknú a to nám nechutí. Toto je fajnové chrumkavé. Aspoň nám a celej našej rodine takto chutí.
  5. Toto je karfiol ktorý som nakladala vlaniCiže mám ho už rok-ešte som tieto dva poháre ušetrila pre vnuka. A zabudla som napísať, že nálev vždy precedím aby sa mi do karfiolu nedostali semiačka ktoré sú v náleve.