Nakladaný baklažán

Autor receptu: babkamt

Suroviny

Postup

  1. Baklažány nakrájať po dľžke do hľbky 2 cm od stonky. Stonky odrezať. Vo vriacej vode 10 minút povariť. Potom ich prudko v studenej vode treba ochladiť.
  2. Vnútro baklažánu po ochladnutí osoliť a do druhého dňa na sitku nechať odkvapkať.
  3. Na plnku premiešam roztlačený cesnak,posekané feferónky, rascu , polievkovú lyžicu soli a horčicové semienka.
  4. Touto plnkou naplním pripravené baklažány. Poukladám ich dozaváracích pohárov s užším hrdlom. Nechám stáť ešte jeden deň . Vzniknutú šťavu prevrátením pohára scedím.Ocot a 1,5 čl soli rozmiešam v 2 pohároch vody , kým sa soľ neroztopí. Nálevom zalejem baklažán a nechám prikryté stáť 1 - 2 týždne.