Najlepšie rybie filé
Autor receptu: gombicka94
Tento recept vznikol úplnou náhodou, ale keď sme ho ochutnali, povedali sme si, že aliašskú tresku na iný spôsob už nechceme. Jablká obsahujú organické kyseliny, ktoré reagujú s metylamínom (ten spôsobuje zápach rýb) Rybky tak necítiť :-) sú šťavnaté a veľmi chutné.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené a olúpané jablká nakrájame na tenšie plátky
- Zapekaciu misu potrieme maslom, dno vyložíme polovicou jabĺk. Na ne poukladáme filé z tresky ( môže byť aj iná ryba), posolíme, jemne pokoreníme bielym korením. Pridáme nasekaný tymián (ak nemáme čerstvý, môžeme aj sušený) a prikryjeme druhou polovicou jabĺk. Na vrch poukladáme plátky masla a syra s bielou plesňou ( Camembert, Brie....)
Pečieme cca 15 min. Najlepšie rybky chutia so zemiakovým pyré.