Najlepšie grilážky :) fotorecept

miluna - fotkamiluna, 15. decembra 2010
Najlepšie grilážky :) (fotorecept)
Foto: miluna

Tieto grilážky robíme už roky a sú naozaj vynikajúce. Nesmú chýbať na žiadne sviatky.

30 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
250 g
1 konzerva
1 balenie
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Najlepšie grilážky :) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukor rozpustíme nad ohňom v kastróliku, pridáme potlčené vl. orechy a miešame.

    Najlepšie grilážky :) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vmiešame salko a varíme nad ohňom, stále miešame.

    Najlepšie grilážky :) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo.

    Najlepšie grilážky :) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natierame teplé na tortové oplátky a vrstvíme pokiaľ máme grilážovú masu, zaťažíme a necháme vychladnúť a stuhnúť Vrch polejeme čokoládou,krájame horúcim nožom.

    Najlepšie grilážky :) (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marienka44
@Miluna a kolko oplátok sa naplní? Ja mam podobný recept, ale nie tolko masla. Treba to robit na miernom plameni alebo plotienke, lebo celá mas prihára. Intenzivne miešať.
janka0505
Sú vynikajúce, no ja orechy nemám rada, miesto nich dávame 15 dkg kokosu....a miesto masla celú HERU. Sú výborné.
@marienka44 : oplátok sa naplní, komu koľko chutí...maminka dáva myslím 4-5 na seba a plnku v tenkej vrstve medzi ne. Ja dávam jednu naspodok a jednu navrch :-D a vééééľa plnky medzi ne :-) Vyskúšaj, uvidíš.
Šťastné a veselé :-)
valeri
dobrý receptík, tiež som sa ich niečo narobila, kým odrástli všetky 3 deti a ani teraz nimi nepohrdnú. Dali sa dobre zabaliť aj keď som balila tašky na internát :-)).
bazulienka
to máš pravdu,že grilážky sú najlepšie............ja davám iba 3 oplátky a plnku nahrubo............:)
babi
Tento recept robím už dlhé roky, je fakt výborný, iný ani neskúšam. Chystám sa naň až na budúci týždeň.
coldbery
Griláž to je obľúbeny koláč pre môjho manžela....pre mňa je prisladký,ale fantastický....par kúskov si určite dám......:-))))
sedmak
Vianoce a griláž to neodmysliteľné,Kočky neskúšali ste niektora robiť s nesladeným mliekom.Ja by som potrebovala trocha menej sladke,môj diabetes by mi bol zato veľmi vďačny.Ale robievam podobne.
miluna
Vidím, že viacerí obľubujete grilážky ...:). Oplátok sa naplní toľko kusov, koľko dáte medzi ne plnky. Asi tak štyri- päť je priemer. Tak nech vám chutia podľa môjho alebo vašich receptov :).
zienkadomaca
dakujem za fantasticky recept, ideme ho vyskusat, este som to nepiekla, resp. nerobila. A prajem pekne vianoce. Ozaj, a tiez, potesila ma "funny" fotka. Aj humor by mal byt v nas cely cas, nielen pocas vianoc.
marta5
Grilažky su super,aj ja ich robim na Vianoce a odložim aj na Silvestra.Teraz som robila Išlerky - orechové kolieska a vyrezujem aj anielikov a vian.stromčeky,ktoré ozdobujem.Všetkým veľmi chutia .
drquinova
Máte pravdu všetky, recept je výborný a hlavne dlho vydrží chutný.Robím ho už veľa rokov a vždy má úspech aj u tých maškrtníkov čo nechcú pribrať.
adamjak
Griláž je výborný zákusok aj vtedy, ak namiesto orechov pridáte mleté mandle. Griláž je bohovská !! -Karamel so salkom sa výborne spája,ak do horúceho karamelu postupne pridávate horúce salko (celú - pootvorenú konzervu salka zohrievam vo vodnom kúpeli do horúca).Karamel sa nezhčkavie. Ostatné už viete na to.Sladké Vianoce z Martina praje moja manželka Darka.
milina
Ja mám uvarené Salko ktovie keby som ho dala do karamelu ako by sa spojilo??
janger
@miluna , prosim ta, to salko ma asi aky obsah? Este som to nerobila, aby mi ten pomer dobre vysiel...Dakujem ti.
hudka
kuuuzlus mnamoozus.
srdecna vdaka aj od pribuznych mojich :)
evanaaa
Sedmak, toto nie je nič pre diabetikov - darmo by bolo nesladené mlieko, keď karamel sa dá robiť len z cukrom. karamel a orechy, to bolo moje a tiež som sa toho ( aj iného ) musela zrieknuť.
havino
každé sviatky musia u nás byť griláž,ale bez čokolády,taku mi len maju radi,ja pár kúskov pre ozdobu pofŕkam pre návštevy
miluna
@janger , neviem presne aky ma salko obsah, ale predava sa v konzerve myslim, ze len v jednej velkosti (aj mandarinky su v takej konzerve), myslim, ze 312 gramov to je, ale nie som si ista. Dufam, ze sa vydari...:)
miluna
@zienkadomaca , dakujem:). Dostala som prezyvku Miluna, tak som si sem dala fotku "pravej" Miluny :). Je to recesia, ale ako Ty pises,humor musi byt :)
kozima
Este som ho nerobila,idem skusit.Stastne a vesele.
vilma
chcela som sa spytat to salko sa vari? doteras som skoro vsetky kolace robila len z vareneho salka.
24igi
MILUJEME GRILAž, SKUSIM VAš RECEPTIK...URčITE BUDE UžASNA ...
majkaj1
Teším sa na tento recept, doma sme mali griláž vždy na Vianoce aj Veľkú noc, ale sama som to neskúšala.... ale dnes to idem urobť - dúfam, že sa vydaria a rodinka si zamaškrtí ! Šťastné a veselé.... :-)
janko23sk
Zdravim Vas chystam sa na ne,no podarilo sa mi kupit uz skaramelizovane salko,tym padom by som tam ten cukor davat nemusel,no chcelo,by to dve konzervy toho salka. Co Vy na to?
modrykamen
Ja tomu nerozumiem, viaceré tvrdíte, že dlho vydržia. Ja urobím, nechám vychladiť, nakrájam a nedajbože aby som odbehol, lebo už nemám čo ukladať na tácku, častokrát ani ochutnať. A rob druhú dávku. Ešte šťastie, že mám doma vždy železnú zásobu vylúskaných orechov (ale aj tie musím dobre schovať).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia