Foto: petra000
Túto Sacherovú tortu som naša v knižke ktorú som dostala k narodeninám. Koláč som prvý krat skušala pripravovať kamarátke k narodeninám. A potom som Zobraziť celý popisTúto Sacherovú tortu som naša v knižke ktorú som dostala k narodeninám. Koláč som prvý krat skušala pripravovať kamarátke k narodeninám. A potom som ju spravila opäť a opäť. Je proste neodolateľná :) A nie je náročná
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V prvom kroku si necháme zmäknúť maslo. Potom ho vyšlaháme s mixérom a pridáme práškový cukor a vanilkový cukor. - Po tomto kroku si dáme roztopiť čokoládu do dovného kupela alebo nad parou.
-
2
Zatial ( kým sa čokoláda topí) ,po jednom, zapracujeme do penového masla s cukrom vajíčne žltka. Dostaneme krásny žltý krém. Mala som domáce vajíčka tak krém bol naozaj krásne žltý.
-
3
Potom do krému pridáme roztopenú čokoládu. Ktorú pracne zapracujeme na jemný hnedý krém.
-
4
Ked už máme pripravené hnedé cesto s konzistenciou krému tak si môžme vymixovať bielka. Bielka mixujeme kým nezačnú robiť jemné špičky a po tom pridávame postupne kryštálový cukor. Ked máme z bielok a cukru lesklý sneh pridávame hladku muku po častiach. Múku zapracúvame do bielok opatrne pomocou silikonovej stierky od okrajou mysky smerom dovnútra.
-
5
Bielka zapracujeme do čokoladového cesta metličkou. Ked máme cesto. Vymastíme si okrúhlu tortovú formu ( klasiká veľkosť) a vysypeme múkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme 15 minut na cca 200°C a po 15 minutách teplotu znížime na cca 180°C a dalej pečieme ešte 20-30 minut. ( treba cesto skušať špajlou)
-
6
Ked máme upečený korpus. Necháme ho vychladnúť. Prekrojímeho vodorovne lebo ho znútra budeme plniť marhulovým džemom. Ked máme korpus namazaný prikryjeme ho vrchním korpusom. Potom vrch a boky ešte tiež potreme džemom. Uhladíme a roztopíme si čokoládku. Pridávam do nej aj ceru aby bola hladšia. Dávam jej od oka. Poleva nesmie byť príliš hustá ani riedka. Tak aby z lyžice krásne stekala. Oblejeme tortu polevou a necháme chladiť. Podávame na druhý deň :)
prosím, ťa akú tortovú formu si použil o akom priemere presne?
odhadujem podľa foto, že 24 cm, ale môžem sa aj mýliť.
viš, slovo "klasická" môže pre každého znamenať čosi iné.
dakujem za odpoved.
a 5***** pre teba :-)))
vidím, že si tu nová, tak vitaj medzi nami :-
))) a nech sa ti darí!!!!
tvoj receptík som hodila na facebook, záslužiš si to :-)))
Ano som :) Dakujem aj vám. Tak to ma potešilo :))
Dakujem za pochvalu, nie krypriaci nepridávam. Možno preto je aj torta nižšia ale nám to nevadí :)