Syrové pagáče
Syrové pagáče

Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 4. októbra 2022

Tak tieto pagáče určite zvládne každá gazdinka, hlavne keď potrebuje mať čo najskôr napečené.

30
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

3 bal. (plát)
100-150 g
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny, ale na obrázku je len jedno lístkové cesto, ja som robila z troch balení.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som vybrala a rozprestrela. Rozkrájala som ho na 5x5 cm štvorčeky.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech som dala papier na pečenie a začala ukladať. Každý štvorček som potrela vajíčkom dala naň kôpku nastrúhaného syra, potrela ďalší štvorček vajíčkom a položila som ho na syr a tak som opakovala 4x. Teda štyri štvorčeky cesta na seba a vrch znovu potrela a dala kôpku nastrúhaného syra. Z jedného lístkového cesta mi vyšlo 10 kusov. Ale na budúce budem robiť menšie.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som na 200 stupňov do ružova, musíte si sledovať rúru. Upečené na plechu.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tácke.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Boli fajnové a hlavne rýchle upečené.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte som piekla aj slanú podkovu. A to sme maľovali, tak to bolo všetko len tak na rýchlo.

    Najjednoduchšie a najrýchlejšie syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak to by som zvládla, už som raz rozmýšľala, že spravím podobné pagáče z lístkového cesta, ale potreté mletými oškvarkami, tak tento recept mi príde vhod, môžem robiť dvojaké, alebo striedať plátky - oškvarky, syr.....vďaka za recept, @sonulienka , sú lákavé pagáčiky.....
používateľ nemá avatar
plk
plk
Zaujimave...
Nedavno som pytal od mamy jej recept na "prave" oskvarkove pagaciky (s doma robenym cestom).
Ale asi po minute opisovania pripravy (vyroba cesta, prekladanie, odlezanie...) som ju musel stopnut, ze to je nad moje sily.

Toto by som ale zvladnut mal. Navyse - je to rychle (nie ako poldnove valanie a prekladanie cesta).
marienka44
Milá Sonulienka, tie v poradí druhé štvorce si položila na prvé s kôpkou syra natretou stranou smerom dolu alebo vajíčková strana bola na hore? Možno sa pýtam naivne, ale aj na tom zálečí.
haji
Milá @sonulienka , ty jsi nezmar. Malovat, hostit maliara a ešte robit výstavnú slanú podkovu - ty jedeš jako tryskomyš! Pěkný postup, skvělý výsledek - pagáčiky jako ze žurnálu.
evanaaa
@marienka44 , vidím, že ti nikto neodpovedá, tak ti napíšem ja: každý jeden štvorček sa natrie vajcom a potom posype syrom, a ukladá na seba, 4x....žiadne prevracanie, ale to by si zistila aj sama, ak by si si to riadne prečítala, je to dosť zrozumiteľne napísané......
1x zahra
sonulienka
@evanaaa srdečne ďakujem, že si za mňa odpovedala tak ako je hore napísané @marienka44 n plech si dáš prvý štvorček potrieš ho vajíčkom dáš postrúhaný syr dáš ďalší štvorček ktorý je potretý a tým potretým položíš na syr a vrch znovu potrieš a tak dáš štyri cestá na seba vrchný tiež potrieš a dáš syr dnes som robila menšie 3x3 cm a tie sa mi zdajú také krajšie asi za to že sú menšie


evanaaa
@sonulienka , ako by si mi poradila, ak by som chcela potierať mletými oškvarkami, prípadne oškvarky+ strúhaný syr? Mám dve líst. cestá, ml. oškvarky, aj údený syr a neviem, ako postupovať......a nedalo by sa natrieť vajíčkom naraz celý plát, atď., a až potom pokrájať? Asi by sa ulepili okraje...? Vďaka za každú odpoveď.
haji
@sonulienka , blahopřeji k výhře za mesiac október 2022, poukázka do obchodu Kaufland je milá cena!
sonulienka
@haji srdečne ďakujem ale neviem o tom nik ma neoslovil a dlhšie som nebola na počítači tak poprosím niekoho kto by mi vedel o tom bližšie povedať. Srdečne ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia