Čokoládový koláč

Najčokoládovejšie brownies

Autor receptu: jankadomka

K tomto receptu som sa dostala vďaka jednej kamarátke mojej kamarátky, ktorá ho robí veľmi často a zhodou náhod ho urobila aj na jej oslavu a tam som si ho zamilovala.* Proste veeeeeľa čokolády, čo viac môžem chcieť ?

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si plech 30x20 cm, alebo kľudne môže byť aj okrúhla tortová forma o priemere 26 cm.
  2. Najprv si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli spolu s maslom a cukrom. Keď sa všetko rozpustí, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Tento krok je veľmi dôležitý, lebo keby sme do horúcej čokolády pridali vajcia, tak by vznikla čokoládová praženica ?
  3. Tak teda do vychladenej čokoládovej zmesi postupne za stáleho miešania pridávame vajcia, kakao a nakoniec múku.
  4. Cesto vylejeme do plechu a posypeme malinami. Ja som plech nevymazávala, ale kto chce tak kľudne môže ? A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Ja vyberám už po 25 minútach, nakoľko brownies má byť šťavnaté a nie presušené. Aj keď sa vám zdá, že by koláč ešte troška potreboval ostať v rúre, tak verte že je ten správny čas ho vybrať. Ako bude chladnúť, krásne dôjde.
  5. PS: S mrazenými malinami som to už skúšala a za mňa naozaj neodporúčam. Tam kde boli maliny, cesto bolo priveľmi premočené a stratilo to ten správny efekt a hlavne chuť. Ale kľudne vyskúšajte a dajte vedieť ?