Čokoládový koláč
Najčokoládovejšie brownies
Autor receptu: jankadomka
K tomto receptu som sa dostala vďaka jednej kamarátke mojej kamarátky, ktorá ho robí veľmi často a zhodou náhod ho urobila
aj na jej oslavu a tam som si ho zamilovala.* Proste veeeeeľa čokolády, čo viac môžem chcieť ?
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si plech 30x20 cm, alebo kľudne môže byť aj okrúhla tortová forma o priemere 26 cm.
- Najprv si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli spolu s maslom a cukrom. Keď sa všetko rozpustí, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Tento krok je veľmi dôležitý, lebo keby sme do horúcej čokolády pridali vajcia, tak by vznikla čokoládová praženica ?
- Tak teda do vychladenej čokoládovej zmesi postupne za stáleho miešania pridávame vajcia, kakao a nakoniec múku.
- Cesto vylejeme do plechu a posypeme malinami. Ja som plech nevymazávala, ale kto chce tak kľudne môže ? A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Ja vyberám už po 25 minútach, nakoľko brownies má byť šťavnaté a nie presušené. Aj keď sa vám zdá, že by koláč ešte troška potreboval ostať v rúre, tak verte že je ten správny čas ho vybrať. Ako bude chladnúť, krásne dôjde.
- PS: S mrazenými malinami som to už skúšala a za mňa naozaj neodporúčam. Tam kde boli maliny, cesto bolo priveľmi premočené a stratilo to ten správny efekt a hlavne chuť. Ale kľudne vyskúšajte a dajte vedieť ?