Mučkalica

vrbko1 - fotkavrbko1, 30. júla 2010

Tento recept mám od mojej kamarátky profi kuchárky a zaujal ma úpravou mäsa aký sa v domácnosti málo používa. Pripravujem ho hosťom, ktorí obľubujú Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej kamarátky profi kuchárky a zaujal ma úpravou mäsa aký sa v domácnosti málo používa. Pripravujem ho hosťom, ktorí obľubujú pikantné mäsové jedlá.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0.60  kg
primerane
primerane
primerane
0,75  litra
3  ks veľké
podľa chuti
2  dcl




Postup

  1. 1

    Mäso nakájame na rezne, naklepeme a opečieme z oboch strán na suchej platni mala by to byť platňa ako sa používa k plynovému šporáku alebo na elektrickom.Opekáme do polo surova na horucej platni. asi 3 minúty. Mäso po opečení má také čierne bodky.

  2. 2

    Medzi tým osmažíme cibuľku do sklovita na oleji.

  3. 3

    Pridáme do cibuľky mäso pokrájané na rezance a prutko opečieme, pridáme lečo, kečup, soľ, korenie, papriku, a feferonky podľa chuti doporučujem ostré. Zvlášť si pripravíme: 1/2 dcl. vody, 2 lyžičky maizeny a vitanu - polievkové korenie. Po udusení mäsa sa pridáva do mäsa na zahustenie. Podávame s chlebom alebo pripravíme jemné hrianky

Diskusia k receptu

jezibabka1
prečo do každého dobrého receptíku patrí "čipoš"??? ja to skúsim bez feferonky, lebo sa mi recept páči:)
vrbko1
Ježibabka1 ide to aj bez čípoš dobrú chuť!
kapitankalucka
Juuj,toto jedlo mám najradšej.je to rýchle a veľmi dobré.Ja si to zvyknem dávať aj do zemiakových placiek ako plnku..
alexdidi
Zaujímavá príprava mäsa...keď mám sklokeramickú platňu, tak asi musím robiť na sucho na teflonovej panvici, však?...len neviem, či to potom bude to pravé orechové...aj naše lokše musím takto pripravovať a zdá sa mi, že už je to iná chuť ako priamo na platni...
puntodadino
Na teflonovej nie!!!!Treba na to vysoku teplotu-a vtedy sa uz teflon rozklada na jedovate zluceniny fluoru.Doporucujem tazku liatinovu,alebo v nudzi hlinikovu panvicu BEZ teflonu.Ale najlepcie posluzi ta podlozka z plynoveho sporaka,ibaze otocena naruby.Vystupky masu nevadia.
evanaaa
Rozumiem tomu tak, že mäso sa na platni len predpečie, potom až sa nakrája na prúžky a ďalej upravuje, takže až taká teplota tam nemusí byť, aby sa nedala použiť teflónka.
hefi
Ja to nepredpekám, mäso hneď nakrájam na rezančeky, prudko opečiem na teflonke, potretej bravčovou masťou, aby sa stiahlo, v druhej panvici opečiem cibuľku, lečo, fefky, pridám opečené mäso, kečup a spolu dusím. Pridávam na rozdiel od Vrbka aj 2-3 strúčiky cesnaku. Vrbko, ale 2 dcl oleja je dosť veľa...
vrbko1
Vážený, tá obyčajná platňa dáva tomu taký šmrnc to mäso sa vlastne rýchlo opečie a musí byť trochu aj videť že má škvrny ako na ohni keď sa pečie. A vlastne to dáva najviac chuti tomu mäsu to nenahradíte ani na teflone ani na skle. To mäsko musí byť zadymené vo vlastnej šťave a to je to pravé orechové, tú chuť tam cítiť aj po dokončení varenia. Olej som písal 2dcl ale, každý si nech dá podľa svojho. To je recept, ktorý má už starší dátum a vtedy sa tak nedodržiavala životospráva. Prajem dobru chuť.
mirian4
Ja ju robím aj v kotlíku vonku na ohníku, ale zahusťujem paradajkovým pretlakom s pretlačeným cesnakom, keď sa urobí pomaly a zo zeleniny sa vydusí voda (lepšia je čerstvá ako lečo), je fantastická :-O). Používam aj kuracie prsia, keď nie je bravčové... Mňam !!!
vrbko1
Samozrejme že čerstvá zelenina ako paradajky a paprika je lepšia to je na každom z nás ako si to vylepšiť podľa seba. Možno to skúsim aj ja s cesnakom a tá kuracina je tiež dodrý nápad lebo niekto bravčovinu neznáša Vrbko 1
janazjarku
Mám v pláne urobiť mučkalicu tak som pribehla pozrieť kto sem pridal recept a zdá sa, že tento tvoj je použiteľný :-) najlepšia mučkalica bývala v Úsvite, ale to je už strašne dávno a potom na Barumke no už ju vyhodili z jedálnička škoda..
vrbko1
V Bystrici bolo veľa dobrých reštaurácií ale doma si to spravíš po svojom a pri mučkalici je naozaj dôležité to opečenie na sucho a hlavne prutko ja som to mäsko ešte aj pritláčal aby bolo pekne opečené prajem ti dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia