Mrkvovo-kokosový koláč fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 20. októbra 2015
Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept)
Foto: dorisa

Doma máme radi mrkvové koláče, teraz som ho obohatila o kokos a kandizované ovocie.

20
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
3/4 hrnčeka (krupicový)
3 ks
1 ČL
2/3 hrnčeka
1,5 ČL (alebo sóda bikarbóna)
1 balenie (podľa chuti)
1 hrsť
1 balenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme vajcia s cukrom

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vmiešame kokos

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postupne pridávame múku, ku koncu aj s práškom do pečiva.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si strúhanú mrkvu, prisypeme kandizované ovocie a hrozienka, pridáme citr. šťavu.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vmiešame do cesta. Dôkladne krátko premiešame.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si plech, je to koláč na menší plech, ja mám rozmer 35x25cm. Plech vymažeme tukom a posypeme múkou. Cesto nalejeme do plechu.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme podľa potreby , ja som piekla 35minútpri teplote 180 stupňov.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z balíčka citrónovej polevy Dr.Oetker urobíme podľa návodu polevu. Viem, že domáca je lepšia, ale my práve túto milujeme a mám ich z výhier, tak míňam.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Polevu natrieme na koláčik, pokrájame, ozdobíme kandizovaným ovocím a podávame.

    Mrkvovo-kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Súťaž Jarda Žídeka, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vynikajuci recept! Tento kolac som uz robila velakrat, vzdy bol vyborny. Dekorujem ho vzdy inak, ale chut zostava. Postruhala som do cesta aj koru z jedneho citrona a dala som trocha viac stavy.


1x haji
Už ho mám uložený. V blízkej dobe vyskúšam.