Mrkvové pirohy (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
V jesennom čase máte
veľa možností na variácie
rôznych druhov náplní do
tohto chutného pečiva.
Ako prvé sa núkajú jablká,
výborné sú však aj hrušky.
Klasikou sú však aj všetky
druhy lekvárov, čo oceníte
najmä v zime.
4 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup
- Mrkvu očistíme a nastrúhame
najemno.

- Z múky, masla, mrkvy a prášku do pečiva
vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na
hrúbku 2 mm a pokrájame na štvorce asi
6 x 6 cm.

- Do stredu každého štvorca dáme lekvár, cesto prehneme, aby nám
vznikol trojuholník a okraje pozatláčame najprv prstami a potom
ešte vidličkou, aby lekvár nevytiekol. Pirohy poukladáme na plech
s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C 15 – 20 minút.
Ešte teplé vyváľame v práškovom cukre.
